Kärlekshyllningen till Stina Wollter – du inte fick se

Kärlekshyllningen till Stina Wollter – du inte fick se
Annons

Efter sin energiska Jive möttes Stina Wollter, 52, och danspartnern Tobias Bader av stående ovationer, både från publiken och juryn.

– Stina, jag vet inte om du tror på reinkarnation. Men jag är helt övertygad om att du varit dansare i ett tidigare liv. Det är helt otroligt att slå om från en Tango till en Jive sådär, sade jurymedlemmen Ann Wilson, 48, då hon bedömde Stinas prestation.

Annons

Men det var inte bara publikens och juryns kärlek som Stina kände i TV- studion under gårdagen. I en av pauserna intog nämligen dottern Lisa, 28, scenen och sjöng en sång till sin mamma.

Det var i en av de längre pauserna som en av TV4’s medarbetare drog upp ett tiotal personer ur publiken för en spontan sångtävling. Och då mikrofonen landade framför Lisa brast hon ut i sången ”Jag ska måla hela världen lilla mamma”. Med mikrofonen i hand tog hon ett steg från raden av sång-deltagare och klev fram där mamma Stina stod och hejade på, och med armen utsträckt mot sin mamma sjöng Lisa ”Jag ska måla hela världen lilla mamma, och allt ska bli så ljust och glatt för dig”.

Annons

Min älskade Lisa och jag i Vindelgransele där vi bodde i nästan två år. TW: Beskrivning av komplicerad förlossning i texten. Jag var 24. Hon var mitt första barn. Jag minns exakt hur hon kändes då jag höll henne så nära intill som ni ser på bilden. Jag ville ha henne nära så nära. Jag grät så mycket och hade inget stöd att bearbeta det jag varit med om. Jag förstod inte hur traumatiserad jag var efter den utdragna förlossningen, den förfärliga barnmorskan och överdosen av petidin som gjorde att jag utmattad efter 36 timmar krystade ut ett blått livlöst barn som det tog 8 minuter att återuppliva. Under de minuterna var vi ensamma i förlossningsrummet…Ensamma. Till slut bad jag pappan gå ut och leta. Där låg jag med peang och avklippt navelsträng på magen. Det är bara ett hål i minnet där. De första orden morskan sa efter vi äntligen fått vårt barn i våra armar var: "hon sket ner mig." "Förlåt" sa jag. Jag ägnade oräkneliga nätter att tänka ut brev där jag berättade hur kränkande hon behandlat mig/oss. Jag skrev dom aldrig. Sex år senare då en läkare på akkis skickade efter journalerna (jag var rädd inför nästa förlossning) uppdagades det att barnmorskan mörkat att berätta vad som hänt. (Hon missade att läsa journalen från barnmorskan hon avlöste och gav alltså dubbel (dödlig för bebis) dos petidin.) Lisa klarade sig utan men men jag kan ännu gråta över minnet. Och sörja. Det finns många detaljer -men jag orkar inte berätta. Jag anmälde aldrig tyvärr. Dock; Jag är lycklig att jag fick (vågade) föda igen. På ett annat sätt och med en annan barnmorska som var underbar. Att allt som har med underliv och födsel att göra får så lite plats och utrymme är inget annat än skandal. Vi fostras att tro att det ska vara "tappert" "uthålligt" och "modigt". Fan åt helvete med duktiga flickan skiten ända in i gyn och förlossningsrummen. ???(OBS: att lyfta en hemsk upplevelse och barnmorska betyder inte att jag inte vet hur fantastisk vården och många vårdmänniskor kan vara. Plz. Det måste gå att prata om en sak i taget.)

A post shared by Stina Wollter (@stinawollter) on

Då Hänt mötte Stina var hon fortfarande rörd av dotterns gest.

– Hon är fantastisk. ”Lilla mamma” lyssnade vi tillsammans när hon var liten, berättar Stina och tillägger att det är lite av ”deras sång”.

– Jag är så stolt över mitt barn. Hon är en av mina läromästare. Jag har lärt mig så fruktansvärt mycket av henne.

Stina pausar innan hon stolt tillägger:

– Vad som är bäst med henne är att hon fortsätter att fostra mig, och när jag säger det till henne, att hon bara fortsätter lära mig saker, så säger hon alltid ”I got it from my moma!”, skrattar hon.

– Jag tror att vår relation kommer att fortsätta cirkulera på det sättet. Jag tror inte hon förstår hur otroligt värdefull hon är för mig. Hon är som ett värmeelement, en sann människa.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…