LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonUllared-profilernaSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV4:s mörkande om Caspar Camitz tidigare medverkan i Idol 2014

04 nov, 2020 
Caspar i Idol
Caspar Camitz medverkade för första gången i Idol 2013 – vilket tagits upp i programmet.
Något som inte nämns alls är att han även medverkade 2014.
Nu berättar TV4 varför det mörkas.
Annons
Johanna Lind Bagge om bråken med maken Anders BaggeBrand logo
Johanna Lind Bagge om bråken med maken Anders Bagge

Caspar Camitz är en av deltagarna i TV4:s musikprogram Idol som bjudit på en salig blandning låtar. Han fångade både juryn och tittarnas hjärtan direkt från start – då han berättade att han är en lugn kille från Norrtälje som älskar djur och natur.

– För att koppla av så söker jag mig ut i skogen, just för att det är en fristad. Inga här som kommer och drar bort dina tankar, säger Caspar när han presenterar sig i programmet och fortsätter:

– Jag njuter av allt omkring mig som man ser.

Men det var inte första gången som Caspar syntes i tv-rutan. Många av tittarna kan känna igen Caspar Camitz sedan tidigare, då han år 2013 deltog i Idol för första gången. Uppställningen av juryn såg då lite annorlunda ut och bestod av Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bard. Han golvade dem till en början – något som gav honom en guldbiljett till slutaudition. Men där någonstans slutade resan i Idol för Caspar då han inte gick så långt som han gjort i årets program.

Annons

I fredags nämnde de i programmet att Caspar deltagit i Idol tidigare – då Caspar skulle sjunga samma låt som han gjorde även 2013. Även på Instagram skrev Idol om det:

”Vi kände att det här klippet verkligen behövde göras – wow vilken utveckling, Caspar”, skriver de till ett klipp med framträdandet både 2013 och ett från i fredags.

Men en sak som inte nämns alls är att Caspar även deltog 2014. Auditonen finns på TV4 play – men med Caspars namn felstavat.

”Idol-audition: Se Caspar di Gamitz framföra låten Washed by the water och Make you feel my love till Idol-juryn i Sundsvall”, står det.

Klippet visar inte heller hela auditionen.

TV4:s svar på mörkandet

Hänt blev självklart nyfikna på varför Caspars medverkan i programmet 2014 inte nämns överhuvudtaget.

Vi ställde frågan till Idols exekutiva producent, som svarade:

– Det finns ingen speciell anledning, men när Caspar sjöng Hallelujah i fredags, samma låt som han sökt med år 2013, då ville vi uppmärksamma hans utveckling och att bara för att man inte har kommit långt i Idol ett år så finns det möjlighet att söka igen vid ett senare tillfälle. Caspar är ett bevis för det och jag är stolt över hur Idol tar tillvara på unika talanger i årets säsong, säger Malin Knave, exekutiv producent för programmet.

Caspars svar om namnet

När Hänt når Caspar säger han att det stämmer att namnet är helt felstavat 2014.

– Ja, de stavade fel. Mitt riktiga namn är Caspar Gi Camitz.

De har aldrig nämnt att du medverkat i Idol även 2014?

– Vi lever i nuet. Vi utvecklas, om vi tillåter oss, säger han.

TV4 har inte gett någon kommentar kring att namnet är fel 2014.

FOTO: TT

Annons