TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

TV4:s regel stoppar idolerna – avslöjar hårda förbudet

05 okt, 2017 
I varje avsnitt av Idol ser vi deltagarnas Instagram-konton dyka upp i rutan, och nu när de visas i TV4:s direktsändning finns det vissa direktiv de måste förhålla sig till.
Annons

Varje gång Idol-deltagarna uppträder ser vi deras namn i rutan. Men det är inte bara för- och efternamn som visas – nu syns även deltagarnas Instagram-konton. Det har gett alla deltagarna en stor ökning när det gäller följare, men i och med att deras egna kanaler nu får en skjuts av TV4, finns det vissa motkrav de behöver förhålla sig till.

– Man ska ju helst ha sitt eget namn, jag hette ”the boss” på Instagram innan, men jag bytte till “Gabriel Cancela”, med två “l”, säger Gabriel Cancela, 24, till Hänt och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi får inte lägga ut klipp där vi sjunger. Jag vet inte varför, men det står i kontrakten.

Men det finns även andra saker som inte får synas på deltagarnas egna kanaler.

– De direktiven som vi har fått är att uppdatera så mycket som möjligt, varje dag, berättar Hanna Ferm, 16, och fortsätter:

– Vi får inte lägga ut spons som krockar med deras sponsring, eller ingen spons överhuvudtaget som inte TV4 står för. Sen tycker de väl inte att det är så bra om vi skulle lägga ut olämpliga bilder, som till exempel olämpliga åsikter eller en nakenbild, men jag tror inte att det är någon av oss som skulle göra det.

Annons

Och förutom dessa direktiv att förhålla sig till under Idol-resan, har deltagarna också blivit tvungna att plocka bort visst innehåll som publicerats tidigare från sina konton.

– De har ju sagt att vi har varit tvungna att ta bort bilder där vi dricker alkohol på. Men för mig var det inte så jobbigt, för jag varken röker eller snusar eller dricker alkohol, säger Kevin Klein, 25.

Foto: Stella Pictures

Annons