TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

TV4 avslöjar sanningen bakom Idol-juryns fusk – som tittarna inte får se

10 nov, 2017 
AvJohanna Bladh
TV4 avslöjar sanningen om juryns kritik i Idol. Till Hänt säger TV4:s pressansvarige Anders Edholm att juryn har hjälp av manusförfattare.
Annons

Under fredagsfinalerna i Idol får deltagarna sjunga sitt bidrag och sedan ta emot feedback från juryn som tittat. Allt sker i livesändning – och som tittare är det lätt att tro att juryn aldrig sett framträdandet innan.

Men nu avslöjar TV4 själva att Nikki Amini, 33, Kishti Tomita, 53, Alexander Kronlund, 45, och Anders Bagge, 49 – som utgör jurypanelen – faktiskt får se idolernas bidrag innan livesändningen. Det betyder att de skriver delar av sin kritik redan innan Idol-deltagarna har uppträtt på fredagen.

– Det händer att de ser delar av genrepet. De kan ha en idé om vad de vill säga, men sen vet man aldrig. Låtar som kanske ser tråkiga ut på genrepet kan göra supersuccé när det är live, säger Anders Edholm, pressansvarig på TV4.

Men inte nog med att juryn får se framträdandena i förväg – de får dessutom hjälp av manusförfattare att skriva sin kritik till idolerna.

Annons

– Det är folk som har vana av liveprogram, manusförfattare. De pratar om vad de kan säga om de är osäkra, så de har stöd om de behöver, förklarar Edholm vidare.

Programledarna har också manusförfattare, men för juryn har produktionen tagit in en eller två extra manusförfattare, så kallade “jury-coacher”. Anders Edholm poängterar att juryn har sista ordet om vad som sägs i livesändningen.

– Det är juryn i slutändan som bestämmer vad de ska säga så det är ingen som styr dem, säger han.

SE OCKSÅ: Hen vinner Idol om deltagarna själva får bestämma

Hen vinner Idol – enligt deltagarna självBrand logo
Hen vinner Idol – enligt deltagarna själv

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons