TV4-tittarnas kritik mot Squid game-inslaget i Idol

Pär Lernström och Anis don Demina

I Idols femte fredagsfinal var det halloweentema som var den röda tråden, något som har väckt starka reaktioner hos tv-tittarna. Nu kritiserar många kanalen för deras inslag i programmet. – Osmakligt, skriver en person.
Därför flyttade Idol-Birkir till Sverige
Slå på ljud

Under fredagen var det dags för Idols femte fredagsfinal, och kvällen till ära var det faktiskt juryn som fick välja vilka låtar som idolerna skulle sjunga.

Det blev med andra ord en kväll där deltagarna fick utmana sig själva och sitt artisteri, och vid kvällens slut stod det klart att det var Philip Ström som blev tvungen att lämna tävlingen.

Idol innehöll sketcher som refererade till serien Squid game

Idol är ett underhållningsprogram för barn och vuxna och ibland kan innehållet vara svårt att anpassa efter alla olika åldrar.

Eftersom vi närmar oss halloween med stormsteg passade Idol på att spöka till det under kvällens sändning genom att klä ut sig till karaktärer från Netflix-serien Squid game. Squid game släpptes tidigare i år och har tagit hela världen med storm sedan premiären.

Serien innehåller däremot en hel del våld och obehaglig scener, och åldersgränsen riktar sig till personer som är 16 år och äldre.

TV-tittarnas kritik mot TV4 efter inslaget

På grund av seriens anspelande på våld väcktes det en hel del reaktioner från barnfamiljer som tittade på fredagens final. De menade på att det var rent utav osmakligt att referera till en serie som i princip bygger på våld i ett familjeprogram. Snabbt fylldes därför TV4:s kommentarsfält med stark kritik från upprörda familjer.

”Katastrof Idol, tummen ner för ert halloween tema. Fick stänga av direkt på grund av att barnen blev livrädda av maskerna. Det är familjeunderhållning, ni måste anpassa efter det!!! Och att plocka in Squid game på bästa sändningstid. Ännu en tumme ner!” , skrev bland annat en person varpå hen fick medhåll från en annan:

”Håller helt med dig!! Förjävligt av produktionen att ha med Squid game!”

”OSMAKLIGT att ha med saker som har med Squid game att göra i ett FAMILJEPROGRAM när föräldrar jobbar som f*n för att hålla barn borta från allt som har med den serien att göra”, skrev en tredje.

TV4 har inte svarat på tv-tittarnas kritik.

LÄS OCKSÅ: Robin Bengtsson sjuk i halsfluss – tvingas ställa in sin spelning

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens beslut för lyxvillan – för Benjamin Ingrossos skull

FOTO: Idol/TV4 Play, Patrik C Österberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN