Tittarnas kritik mot Idol-juryns agerande: ”Otroligt konstigt”

Anders Bagge och Zuzanna

Idol-juryn fattade ett beslut som nu har väckt starka reaktioner bland tittarna.
På sociala medier regnar det nu in kritik efter händelsen i programmet.
”Skandal faktiskt”, skriver en person på Instagram.
Tittarna rasar mot Idol-juryn efter beslutet– se klippet alla pratar om här
0:44

Efter reklamen: Tittarna rasar mot Idol-juryn efter beslutet– se klippet alla pratar om här

(0:44)

Slå på ljud

Ännu en helt ny säsong av Idol har kickats igång och i år består Idoljuryn av Anders Bagge, 54, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Kishti Tomita, 58.

Premiärveckan gick av stapeln i Stockholm. Där fick vi se många stjärnor kliva in och imponera på juryn med sina fantastiska röster. En av de som tog sig vidare från Stockholm till nästa steg var Ida Hallquist, 28, som dessutom charmade det svenska folket rejält. När Hänt pratade med Ida dagen efter att hennes audition hade sänts var hon överväldigad av publikens stöd.

– Jag hade väl tänkt att det skulle bli en reaktion såklart, kanske några nya följare och kanske några meddelanden från nära och kära... men mobilen gick varm kan man säga, jag var helt, helt i chock, sa då Ida.

Zuzanna Korbas chock efter att hon tvingades lämna Idol

Vecka två befann sig Idol-gänget i Göteborg och många guldbiljetter delades ut. 21-åriga Zuzanna Korba golvade juryn totalt när hon klev in och sjöng Run to you av Whitney Houston.

– Partierna när du är mjuk är som att hamna i himmelriket, det är så vackert, sa Katia efter att hört Zuzannas framträdande.

Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022

Se klippet här!

Till tv-tittarnas stora besvikelse och chock gick dessvärre Zuzanna inte hela vägen. Efter det tredje delmomentet kom beskedet om att hon inte gått vidare. För Hänt har Zuzanna berättat om chocken hon kände efter att fått veta att hon tvingats lämna tävlingen.

– Jag hade gärna velat veta vad det var som gjorde att de inte tog mig vidare till nästa steg. Jag känner att det hade varit en skön closure. För än idag så sitter jag funderar jag på vad jag kunnat göra bättre, men jag känner mig ändå nöjd.

Svenska folkets ilska mot juryn – skarpa kritiken efter beslutet

TV4-tittarna visar sig dock inte hålla med juryn. De menar nämligen att Zuzanna absolut borde varit en av deltagarna som gått vidare i tävlingen.

”Hur kunde ni inte ta med Zuzanna??!! Satt helt chockad när jag insåg det, detta är skandal faktiskt. Titta i kommentarsfältet, alla är lika chockade som jag, ni är en bra jury men i detta fall gjorde ni ett mycket märkligt val”, skriver en tittare på Instagram.

”Otroligt konstigt beslut av juryn att skicka hem de två bästa, de som berörde allra mest - Zuzanna och Lara! Fattar inte hur de tänkte där, vilken otrolig miss!!!”, skriver en annan.

”Vad händer med Zuzanna ? Klart hon ska vara med!!”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN