Tittarnas ilska mot Idol – efter mörkandet i programmet

19 sep, 2022 
https://image.hant.se/Andre-byline.jpg?imageId=8453040&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318André Färnsveden
Under veckan har Idol-juryn letat efter guldkorn i Malmö. Men familjemedlemmar kritiserar nu programmets beslut att inte visa alla tävlande. Läs mer här!
Annons
Tittarna rasar mot Idol-juryn efter beslutet– se klippet alla pratar om här
Tittarna rasar mot Idol-juryn efter beslutet– se klippet alla pratar om här

Succéprogrammet Idol går nu in på sin 18:de säsong. Flera duktiga sångare har lyckats imponera på juryn som, precis som fjolårets säsong, består av Kishti Tomita, 58, Anders Bagge, 54, Andreas Kronlund, 50, och Katia Mosally, 35.

Under veckan har juryn testat sin lycka i Malmö, och hittat flera duktiga sångare. Men verkar det verkar som att de tävlandes familjemedlemmar irriterar sig på en detalj i programmet – att de inte får se favoriten i tv-rutan.

Clabbe af Geijerstams ord om Idol 2022 – ogillar förändringen

Men det är inte bara tittarna som riktar kritik mot programmet. Claes af Geijerstam, 76, oftast kallas ”Clabbe”, var jurymedlem under Idols första tre säsonger. När Hänt pratar med profilen uttrycker han sitt missnöje med förändringarna som skett i programmet genom åren.

Annons

– Jag tycker att det är mer slätstruket idag. Det är inte mycket dramatik, alla puttas vidare med goda omdömen. Om man ser missar som tv-tittare så undrar man hur kan de godkänna det där, men det är ju en utveckling som produktionen bestämmer.

Vidare förklarar han däremot att han ändå tycker om Idol, då han är förtjust i program som lyfter musik och skapar utrymme för nya artister.

– Jag älskar ändå alla program som handlar om musik och det är det utmärkta med Idol. Det pushar musik och pushar nya artister, det kommer fram mycket nytt och kul.

TV4-tittarnas ilska mot Idol efter klippningen i programmet

Men det är som sagt en del tittare som nyligen visat sitt missnöje mot programmet. Kritiken riktas mot klippningen i Idol då familjemedlemmar till tävlande upplever att de får se mer av andra än deras nära och kära som tävlar.

Annons

De som gick vidare var jättebra! Men svårt att veta om det var rätt val om man inte har fått se alla”, kommenterar sambon till en tävlande under ett Instagram-inlägg Idol publicerar.

Håller fullständigt med dig”, svarar mamman till en tävlande.

Vidare skriver första personen att han gärna hade sett sin sambo i programmet.

Hade åtminstone velat höra en del av min sambos Jennie Krantz auditions”, skriver personen.

Och jag min dotters”, svarar mamman till en tävlande.

Även en tredje person ansluter tråden i kommentarsfältet och uttrycker sin saknad av Jennie Krantz i Idol.

Håller med, saknade Jennies sång i programmet!!!

Vem är din favorit i Idol än så länge?

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons