IdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdol
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Idol-Tilda bryter ihop i sändning – sanningen bakom tårarna

13 okt, 2023 
Linn Seipel
IDOL 2023
Idol-Tilda berörde många med sitt bidrag under kvällens fredagsfinal.
När Hänt möter henne talar hon ut om känslorna kring låtvalet – och juryns kommentarer.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt om Tilda Vodusek i Idol 2023 – fina orden om bortgångna pappanBrand logo
Allt om Tilda Vodusek i Idol 2023 – fina orden om bortgångna pappan

Ytterligare en fredagsfinal i årets säsong av Idol är avklarad. Temat för kvällen var "idoler genom tiderna", vilket innebar att alla skulle välja en låt som är gjord av en gammal Idol-deltagare.

I kvällens avsnitt var det Aus Ayob, 27, med låten Tattoo av Loreen som tvingades lämna tävlingen.

Idol-Tildas tårar – efter känslomässiga låten

En som inte behövde lämna – utan istället fick stående ovationer, var Tilda Vodusek, 18. Hon dedikerade låten You, av Robin Stjernberg, till sin pappa som gått bort i cancer för två år sedan.

Ett framträdande som inte lämnade ett öga torrt. När Hänt träffar Tilda efter kvällens slut är hon fortfarande känslosam, men glad.

– Det var en stor fin grej för mig i alla fall att få sjunga det för honom. Jag hoppas att han ändå någonstans finns där och kan höra det här. Förstå att jag är glad att han har funnits där för oss hela tiden, säger Tilda.

Annons

Att hon just valde den här låten sa hon berodde framförallt på textraderna.

– Jag förstod det inte själv först mamma stod där och grät, med texten. Så kom hon med en mikrofon och bad mig sjunga den.

Pär Lernström gjorde Idol-Tilda skakig innan framträdandet

Att Tilda lyckades så väl kan också tyckas lite extra imponerande sett till att programledaren Pär Lernström, 43, också tog upp pappa precis innan hon skulle börja sitt framträdande.

– Jag blev ganska skakig. Det blev så här ”nej, nu ska jag inte tänka på det här”. Det blev lite skakigt i sången och så. Men det gick ändå bra, jag bröt ju inte ihop på scen.

Tårarna kom istället efter, när jurymedlem efter jurymedlem påtalade hur stolt pappa skulle ha varit om han hade varit här.

– Det var fint. Allting.

FOTO: TV4

Annons