Sylvia Oti Kingsford om att lämna Idol 2021 – nu rasar TV4-tittarna

ANDERS BAGGE, SYLVIA OTI KINGSFORD

FOTO: TV4

Sylvia Oti Kingsford sökte till Idol för att bli artist.
Hon gick vidare till slutaudition i Stockholm, men efter course line tog det stopp – vilket fick TV4-tittarna att fullständigt rasa.
För Hänt berättar nu Sylvia om besvikelsen.
– Hade varit jätteskönt att få konstruktiv kritik, säger hon.
Här överraskas Idol-Sylvia av sin pappa – Raising my family-artisten
Slå på ljud

Idol 2021 har kommit till slutfasen av audition-stadiet, och denna vecka befinner sig juryn i Umeå för att hitta talanger.

En av dem som sökte och gick vidare till slutaudition från björkarnas stad var Sylvia Oti Kingsford – efter att ha golvat juryn med låten One night only av Dreamgirls.

– Jag tycker inte vi behöver säga så mycket. Ibland händer saker som man inte behöver analysera sönder, sa Anders Bagge efter framträdandet.

Tittarnas ilska efter att Sylvia Oti Kingsford åkte ut ur Idol 2021

Men efter chorus line tog det stopp för Sylvia – något som fick TV4:s Instagram-konto att explodera av kommentarer från arga tv-tittare.

En tittare skriver: ”HUR KUNDE HON INTE GÅ VIDARE, HUR?????

Vänta lite nu vad, va?? HUR kunde hon inte gå vidare?? sa att hon kommer bli topp tre!”, anser en annan.

En tredje skriver kort och gott: ”Fattar ingenting!

Av kommentarerna att döma så var det många som inte förstod varför Sylvia inte gick vidare. För Hänt berättar nu huvudpersonen själv att hon inte fick någon motivering av juryn.

– Jag har mina aningar att de tyckte jag tog en för lätt låt. I don't blame them. Men absolut, det hade varit jätteskönt att få en bra motivering och konstruktiv kritik. Liksom ”vad ska jag tänka på?”, det hade jag velat ha, säger Sylvia Oti Kingsford till Hänt.

Sylvia Oti Kingsford om besvikelsen över att ha åkt ut ur Idol 2021

Men frågan är om Sylvia höll med juryn om beslutet, eller om hon kände att det fanns någon orättvisa?

– Jag är helt medveten om att jag skulle ha valt en annan låt. Jag skulle ha pushat mig själv. Men eftersom jag var så dålig i rösten, så vågade jag inte riktigt. Och det var hård konkurrens, det fanns bättre kandidater, det gjorde det absolut, berättar Sylvia och fortsätter:

– Jag är besviken, absolut, men jag förstår att jag inte gick vidare.

För Sylvia kunde dock Idol-resan tagit slut innan hon ens hunnit ned till Stockholm och slutaudition.

– Jag var väldigt förkyld. Det var nära att jag inte fick följa med. De ville ha ett godkänt coronatest som var negativt innan jag fick åka, avslöjar Sylvia för Hänt.

Trots nederlaget ger Sylvia Oti Kingsford inte upp Idol-drömmen:

– Absolut kommer jag söka igen. Kanske inte nästa år, men året därpå. Eller så söker jag nästa år, vi får se vad jag har för ”go” i mig.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN