Se Alexander Kronlunds kupp i Idol som chockar tittarna: "Het och snygg"

Se Alexander Kronlunds kupp i Idol som chockar tittarna: "Het och snygg"

Kvällens Idol inleddes med en överraskning från Alexander Kronlunds sida. Men jury-medlemmen som bjöd på en version av ”Purple Rain” var inte nöjd med sitt eget framträdande.

Under fredagarna brukar Idol-finalerna inledas med att Idol-deltagarna själva eller tillsammans med en annan artist sjunger ett öppningsnummer. En gång har även flera av jury-medlemmarna varit med.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Men den här fredagen chockade jury-medlemmen Alexander Kronlund, 45, tittarna genom att inta scenen helt ensam. Han började hela programmet med att sjunga låten “Purple Rain” av legendaren Prince.

Medan Nikki Amini, Anders Bagge och Kichti Tomita satt kvar på sina jurystolar sjöng Alexander ensam på scenen men fick efter ett tag sällskap av resten av idol-deltagarna.

På twitter hyllar tittarna hans insats. “Alexander Kronlund är het i purple Rain. Snygg!”, skriver en tittare på twitter. En annan fyller i: “Härliga Alexander Kronlund gör mina fredagar!”.

LÄS OCKSÅ: Alexander Kronlunds bebispanik: ”Vill inte prata om det”

Efteråt fick Alexander frågan av programledarna Pär Lernström och Gina Dirawi om vad han väntar sig av Idolerna under kvällen.

– Man ska kunna skapa ett eget unikt universum, ta för sig och tänja på gränser. Inte kopiera, utan hitta sin egen stil, svarade Alexander då.

Han fortsatte sedan med att dissa sin egen insats i introt.

– Jag stod just och härmade Prince så jag ska hålla käften. Men jag hoppas de andra fattar bättre, sa han och skrattade.

Alexander Kronlund har tidigare jobbat med stora stjärnor som Robyn och syns ofta tillsammans med den stora musikproducenten Max Martin. I år är första året han figurerar i Idol-sammanhang.

Här kan du se öppningsnumret igen:

LÄS OCKSÅ: Alexander Kronlund berättar om hemliga relationen till kungafamiljen

FRÅN FÖRSTASIDAN