Sanningen tittarna inte fick se – därför åkte Joakim ut: "Fick inte..."

Joakim Jakobsson tvingades lämna "Idol" efter att ha kallats för en "kossa" av juryn. Men vad tittarna aldrig fick se var att han också drabbades av en annan motgång...

Temat ”Moderna hits” blev en tuff match att klara av för årets idoler. Deltagaren Chris Kläfford, 28, som vecka efter vecka har hyllats av juryn, tvingades ta emot en brutal sågning från ”Idol”-juryn efter att ha framfört Frank Sinatras klassiker ”Fly me to the moon” där bland annat Nikki Amini, 33, beskrev hans show som “pinsam”.

Deltagaren Gabriel Cancelas framträdande jämfördes med en sång i en hotellbar och till Kevin Klein sa juryn kort och gott att “skeppet sjunker”.

Men den som till slut tvingades lämna var Joakim Jakobsson, 29.. Efter sitt framträdande, där han sjöng “It’s not unusual” av Tom Jones, sågades han vid fotknölarna och jämfördes med kreatur.

– Tom Jones kallas tjuren från Wales, idag var tjuren utbytt mot en kossa från Österlen, sa Anders Bagge49, i programmet.

I eftersnacksprogrammet “Idol Extra” riktar Joakim Jakobsson nu skarp kritik mot programmet och menar att han åkte ut eftersom han inte fick sjunga den låten han ville. För vad tittarna inte får se, är att idolerna inte får välja vilken låt de vill. De får bara ett visst antal låtar att välja mellan och Joakim lyckades varken knipa sitt förstahandsval – eller andrahandsval.

– Jag fick mitt trejdehandval på låt, så jag kanske inte fick den låten jag ville köra, säger han i programmet.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Dessutom passar Joakim Jakobsson på att såga hela upplägget i programmet och menar att han är trött på att sjunga andras låtar överhuvudtaget.

– Jag blickar framåt mot nästa sak. Jag har massvis av musik som jag vill sjunga för svenska folket nu. Jag vill inte sjunga covers, säger han.

Nivån på årets finalister är väldigt hög. 

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini, Anders Bagge är de som sitter i juryn. 

 Gina Dirawi och Pär Lernström är programledaren för Idol 2017.

Daniel Redgert är flygande reporter i Idol extra. 

Programledarna Gina Dirawi och Pär Lernström.

LÄS OCKSÅ: Nikki ryter ifrån mot Gina – mitt under TV4:s sändning

LÄS OCKSÅ: Juryn i chock efter Chris Kläffords succé – se det här

Foto: IBL