Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Clabbe försvann efter Idol – så lever han idag med 26 år yngre Nina

02 sep, 2022 
Clabbe och Nina
Hänt möter Clabbe. Han var en av jurymedlemmarna i de första säsongerna av Idol men sedan försvann han plötsligt från TV4-programmet – så här lever han idag!
✔︎ Därför tittar han inte längre på Idol: ”Slätstruket”
✔︎ Stora kärlekslyckan med hustrun Nina
✔︎ Glädjen över att leva med en yngre kvinna: ”Det gör mig som äldre stark”
Annons
Kishti Tomita om samarbetet med jurymedlemmarna i Idol – hyllningen till BaggeBrand logo
Kishti Tomita om samarbetet med jurymedlemmarna i Idol – hyllningen till Bagge

När Hänt når Claes af Geijerstam, 76, mer känd som Clabbe, är han med sin fru Nina på Mallorca. På den magiska semesterön njuter han av möjligheten av att kombinera stadsliv och strandhäng. Men utöver sköna dagar vid havet är det fullt fokus på att skapa mer musik inför höstens stora turné.

Tillsammans med Svenne Hedlund och Lennart Grahn förlänger nu nämligen Clabbe sin turné Hits Of The 60´s. Lyckan är total över att få spela igen efter pandemin.

– Det var ekonomiskt stillestånd i två år. Den krisen är det ju många som lider av fortfarande, speciellt de som hyr ut utrustning och blir stående med lager och så där. Det finns mycket att ta igen, det är ingenting som jag vill skämta bort utan det var jävligt taskigt läge faktiskt, säger Clabbe.

Annons

Efter spelningarna pratar gärna trion minnen med fansen, som har hängt med sedan många år tillbaka.

– Vi har lite meet and great efteråt för snack och autografer. Då är det väldigt ofta som folk kommer fram och säger att ”jag kommer ihåg i Folkets park 1965, du tog mig på axeln och jag var så glad”. När vi var 18 så var hardcore-fansen runt 14,15 år. Det är jättekul.

Därför tittar inte Clabbe på Idol

År 2004 hade musikprogrammet Idol premiär på TV4 och under de första säsongerna bestod juryn av Clabbe, Kishti Tomita, Daniel Breitholtz och Peter Swartling.

Kollar du fortfarande på Idol idag?

– Nej, det gör jag inte. Det är mycket för att det är fredagsfinaler och då jobbar jag för det mesta. Jag är själv ute och spelar på fredagar och lördagar så nej, jag följer inte Idol men det utvecklas åt sitt håll.

Hur menar du? Vad tycker du om programmet idag?

– Jag tycker att det är mer slätstruket idag. Det är inte mycket dramatik, alla puttas vidare med goda omdömen. Om man hör missar som tv-tittare så undrar man hur kan dem godkänna det där, men det är ju en utveckling som produktionen bestämmer. Jag älskar ändå alla program som handlar om musik och det är det utmärkta med Idol. Det pushar musik och pushar nya artister, det kommer fram mycket nytt och kul.

Annons

Claes af Geijerstam

Ålder: 76

Bor: Nacka, Stockholm

Familj: Hustrun Nina och bonusbarnen Tim och Isabel

Någon kontakt med de gamla jury-medlemmarna visar sig Clabbe inte ha. Detta menar han beror på att de inte umgås i samma cirklar. Och tiden som Idol-jurymedlem ser han som en avstickare.

– Man kan säga att Idol var en parantes i mitt liv på tre år. Så det känns mer som att det var annorlunda då än mitt vanliga liv som är just att hålla på med musik, starta band, göra program som handlar om musik, egna plattor och DJ:a. Så Idol var snarare en parantes och det fick ett genomslag. Så idag gör jag det jag brukar göra.

Tidigare Idol-gänget
Clabbe satt tidigare i Idol-juryn.

Stora kärlekslyckan med 26 år yngre hustrun Nina

När Clabbe inte arbetar med musiken så tillbringar han gärna tiden med kärleken Nina.

14 år som gifta, vad är nyckeln till ett framgångsrikt äktenskap?

Annons

– Det är nog den ömsesidiga respekten för att vi är olika. Man ska respektera att man är olika. Inte försöka bli samma person med samma intressen, samma smak på allting utan man ska respektera att nu vill jag göra det här och då gör jag det. Likadant för Nina. Om det är viktigt för henne och inte för mig så blir det så. Ömsesidigt respekt och mycket pussar och kramar.

När Clabbe träffade sin Nina visste han direkt att hon var kvinnan i hans liv. Det stod inga tvivel.

– Hon har en utstrålning som är väldigt speciell Nina, det bara lyser vänlighet, godhet och kärlek. Det finns en aura runt henne, som ett skimmer att hon är en väldigt speciell person. Det ser man på avstånd, här kommer någon som är väldigt speciell. Så jag tror att jag la märke till det. Det är som små änglar runt henne, säger Clabbe och fortsätter:

– Jag såg det på avstånd och kände att ”wow vilken tjej”. Vi drog i några trådar och sen drog vi i några trådar till. Vi var båda i andra förhållanden då så vi fick ta det väldigt försiktigt men vi pratade i alla fall om det med varandra och så löste vi våra interna, eller respektive. Och kunde då träffas på riktigt. Det var underbart, vi längtade båda två. Vi hörde ihop.

Annons

När Nina klev in i Clabbes liv fick han dessutom två bonusbarn Tim och Isabel. Idag har de båda däremot flugit ur boet.

– Nu får vi göra våra egna rutiner. Det tror jag alla med barn som växer upp upptäcker att fy sjutton va härligt. Nu kan vi planera en stund själva men det blir såklart också en saknad att det är inga som kommer hem en fredag och vill äta chips i soffan, de är ute och festar istället med sina kompisar.

Clabbe med familjen
Clabbe med familjen på premiär 2014.

Det råder en åldersskillnad på 26 år mellan Clabbe och hustrun, vilket är något som han ser positivt på.

– Jag är glad att det finns någon som är yngre och starkare. Det gör mig som äldre stark. Det är en inspiration att vara snabb i reflexerna, tankarna och kroppen. Att ha en yngre partner får en att hålla sig på tå lite grann. Jag tror att det är en bra utmaning. Vi tänker inte på det dagligen, vi är ju varandra men det är i så fall omgivningen som kanske tänker och tycker. Det gör ju folk, folk tänker och tycker om allting oavsett vilken partner eller åldersskillnad mellan han eller hon. Vi kan ju inte rå för att vi blev kära och träffades, det är inte vårat fel. Vi kunde inte avstå.

Då lägger Clabbe ner karriären

Och kanske är det just den yngre kärleken som håller Clabbe igång. För även om han är över 70 år gammal, finns inga planer på att sluta med musiken. Ska han lägga ner så ska det vara kroppen som säger nej – men det är inte inom snar framtid.

– Jag mår bra men man är ju stelare, inte lika snabb och stark som man var förut.

Framåt fortsätter Clabbe med sin musik och vidare visar han sig vara så pass tillfreds med livet att inga direkta drömmar finns.

– Dagarna och veckorna är tillräckligt innehållsrika för både Nina och mig så vi behöver inte drömma framåt. Vi saknar inget livsnödvändigt, utan vi tar tag i varje dag så att den blir bra tillsammans. Nu drömmer jag bara om att stå på scenen igen med Hits Of The 60´s.

FOTO: TT

Annons