Robin Bengtsson bryter tystnaden om okända kampen: “Det tar över”

Robin Bengtsson

Robin Bengtsson är just nu högaktuell i Melodifestivalen 2022.
Nu berättar han om kampen utanför tävlingen.
– Det tar över, säger han.

Robin Bengtsson slog igenom i Idol 2008 där han kom på tredje plats. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och idag är han mer aktuell än någonsin.

Sedan sin instats i Idol har han tävlat i Melodifestivalen ett flertal gånger, och år 2017 kammade han hem hela tävligen med låten I can't go on.

I år är han tillbaka ännu en gång och kommer att tävla i lördagens final med låten Innocent Love.

Sigrid Bernson och sonen William var de första att höra låten

Sedan några år tillbaka är Robin tillsammans med dansaren och artisten Sigrid Bernson. De träffades när de dansade tillsammans i Let's dance och har hållit ihop sedan dess.

Idag bor de i en gemensam villa i Vallentuna med Robins son William och de alla har en väldigt nära relation till varandra. Därför var det en självklarhet för Robin att det var just de som skulle bli de första att höra den nya låten Innocent Love.

– Låten heter Innocent love och det är verkligen en arena-låt. En pop-rock kanske, det är fart och fläkt. Det går fort och liksom det är en glad låt med "sjunga-med-refräng". En perfekt mello-låt enligt mig, så det ska bli jättekul att äntligen få gå upp på scenen och köra, berättar Robin för Hänt och fortsätter:

– Första gången jag spelade den för någon annan var nog hemma för Sigrid och Wille. De tycker den är skitbra och är superpeppade.

Robin Bengtsson bryter tystnaden om okända kampen: “Det tar över”

Flera av Robins låtar har imponerande många streams på Spotify. Men kollar man så ser man att det mestadels är hans Melodifestivalen-låtar som slagit igenom.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om svårigheten med att nå ut med sina andra låtar.

– Det är ju något man får jobba på över tid och det är naturligt att folk känner igen en mest från Mello. Det är så många som får höra låten samtidigt där, folk i alla åldrar, så det blir lätt att just det tar över, säger han och fortsätter:

– Jag tycker det är ganska naturligt att det blev så i början, men... Nu börjar ändå andra låtar komma ikapp och det är inte bara Mello-låtar på min topplista på Spotify i alla fall.

Samtidigt tycker han att Melodifestivalen är ett bra forum att få visa upp sina nya låtar på.

Han avslutar även med att säga att han inte ser det som ett problem utan att han hellre är Mello-Robin med hela svenska folket än att ingen lyssnar på hans musik alls.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN