LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Här gör Pär Lernström det olagliga – tittarna riktar stark kritik: ”Så olämpligt”

10 okt, 2023 
En ny säsong av Idol är igång, med programledare Pär Lernström och nu mera även Amie Bramme Sey.
Men efter ett inslag i den första fredagsfinalen riktas nu stark kritik mot kanalen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ombytta roller – Anders Bagge gör en Idol-auditionBrand logo
Ombytta roller – Anders Bagge gör en Idol-audition

Idol 2023 är tillbaka med en sprillans ny säsong. I vanlig ordning programleder folkkära Pär Lernström, 43, men nytt för i år är hans sidekick, Amie Bramme Sey, 36, som ersätter Anis Don Demina, 30.

När Amie skulle presenteras för tittarna i den allra första fredagsfinalen gjordes det med ett förinspelat inslag på henne och Pär. Men i efterhand har det inslaget rört upp mycket känslor hos tittarna som nu rasar.

Sedan februari 2018 är det nämligen olagligt att framföra en bil samtidigt som man använder mobilen.

”Mobil och annan kommunikationsutrustning i motordrivna fordon får bara användas om det inte påverkar körningen på ett trafikfarligt sätt. Föraren får inte hålla utrustningen i handen”, går att läsa hos polisen.

Annons

Följarnas starka reaktioner efter Pär Lernströms sketch: ”Så olämpligt”

Det är nämligen så att Pär i inslaget, samtidigt som han kör bil längs med en trottoar, filmar en dansande Amie med mobilen. Något som vissa inte anser vara okej. På TV4:s Facebook sida väller kommentarerna in.

”Är det okej att köra bil och filma med mobilen i handen som Pär gjorde när idol började i kväll?”, undrar en följare.

”Reagerade också på detta iom att det är så olämpligt vara upptagen med mobilen när man kör. Även om det var i låg hastighet ger det helt fel signaler.”, instämmer en annan.

”TV4.. Tycker ni att det är ok att köra bil och använda mobil samtidigt? Hoppas de som har varit med om olyckor p.g.a. mobiler missade just det! Pinsamt att ni lät det gå igenom i tv...”, kommenterar en tredje.

”TV4 visar att det är OK och köra bil samtidigt som man filmar med mobilen, vilket är olagligt. Vad sänder det för budskap TV4?”, frågar en annan tittare.

TV4:s svar på kritiken: ”Olagligt och olämpligt”

I en kommentar till Nyheter24 svarar Malin Knave, exekutiv producent för Idol, på kritiken.

”Givetvis är det både olagligt och olämpligt att använda mobilen vid bilkörning. Det är ingenting vi vill uppmana till. Sketchen i fredagens program genomfördes i ett avspärrat område med vakter. De medverkande i klippet var alla en del av fredagens sändning och det hela genomfördes med stor säkerhet.”

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons