Oskar stora stöd i studion: "Han var nära på att ge upp"

För första gången är Oskars mamma på plats. "Han har tänkt hoppa av. Det är därför vi är här ihäll", säger hon till Hänt..

Oskar Häggström, 17, har blivit Idol-Oskar med hela svenska folket.

Förutom att han lyckats vinna tittarnas röster fredag efter fredag och tagit dig till kvällens semifinal har han blivit Idolkillen som får alla att dra på smilbanden.

Den här veckan har Oskar och de andra tre idolerna legat utslagna av sjukdom. Han har drabbats av både bihåleinflammation och öroninflammation.

Och för första gången finns mamma Lena på plats i studion som stöd. Oskar har tidigare berättat om mammans svåra sjukdom som påverkat hela familjen. Trots att hon bekämpat cancern har hon nu tagit sig till Stockholm för att stötta sin son som själv kämpar mot förkylnings-baciller.

– Han vill inte missa sin stora dröm, säger hon och fortsätter:

– Han har mått så dåligt den här veckan och varit nära på att ge upp flera gånger.

Så Oskar har under veckan tänkt hoppa av Idol?

Idol 2016, Oskar Häggström 2016-10-07 (c) WIXTRÖM JIMMY / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85325

– Ja, flera gånger har han ringt och varit jätteleden. Det är därför vi är här, säger pappa Erik som också han är på plats.

utvald
Idag är det semifinal i Idol, vilket betyder att det kommer avgöras vilka två idoler som står mot varandra i Globen nästa vecka.
Men Oskars familjs är glada oavsett resultatet.

– Hur det än går ikväll så är vi så stolta över honom, säger pappa Erik.

 Oskar har också fått ett råd av sin pappa inför ikväll.

 – Jag har sagt till honom att det viktigaste är att hålla hjärtat varmt och huvudet kallt.

LÄS OCKSÅ: Oskar hyllas av sin bror

LÄS OCKSÅ: Oskar om cancerbeskedet

Foto: IBL

SENASTE NYTT!