Niklas Musco var med i Idol 2014 – det här gör han idag

Niklas Musco

TT, Instagram

Niklas Musco deltog i Idol 2014 och landade på en nionde plats.
Året därpå var han programledare för Idolsoffan.
Men sen försvann Niklas från rampljuset.
Det här gör han idag!

Niklas Musco var med i Idol 2014 – det här gör han idag
Slå på ljud

När Idol år 2014 gick av stapeln fick sig programmet snabbt en flickfavorit. Det var Niklas Musco, 31, som glänste genom rutan och charmade alla hemma i tv-sofforna med sitt leende och sin sjal.

Ja, sjalen var något han envisades med att ha på sig varje gång det var dags att stå på scen, även om styling kanske sa nej till det.

Niklas Musco resa i Idol 2014

Niklas tog sig förbi slutaudition och kvalet för att sedan landa i fredagsfinalerna. Där blev det dock tufft att hålla sig kvar. Niklas Musco blev tvungen att lämna tävlingen tidigt och hamnade på en nionde plats i tävlingen.

Innan det blev dags för Niklas att lämna Idol hann han bland annat tolka låtarna Just the way you are och Eye of the tiger. Detta gjorde han med bravur, men konkurrensen var för hård helt enkelt.

– Vad gör du på måndag? Vad hittar du på nu?, frågar Malin Stenbäck i Idol Extra efter att Niklas åkt ut.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra.

Niklas Musco i Idolsoffan

Det var inte sista gången som Niklas syntes i tv-rutan. Ett år senare visade det sig att han var en av programledarna för Idolsoffan som sändes i och med Idol 2015. Han ledde alltså mellansnacket i tävlingen tillsammans med Saranda Hasani, som även hon medverkat i Idol.

I och med sitt uppdrag som programledare så nyttjade Niklas sin tid och plats genom att slänga ur sig en slags kontaktannons i programmet. Det visade sig att han sökte både tjej och lägenhet i Stockholm.

Det här gör Niklas Musco idag

Av Instagram att döma verkar det inte som att Niklas längre söker en tjej. Relationen med Sara Alexandersson verkar trygg då hon beskriver Niklas med orden: ”ÄLSKAR den här människan”.

Men hur blev det med Idol? Sjunger Niklas till vardags?

Niklas har fortfarande en hel del med Idol att göra, nu jobbar han nämligen i produktionen för programmet, bakom strålkastarljuset och tillbringar varje fredag med Pär Lernström, 40, som flera år tidigare!

FOTO: Jessica Gow/TT, Instagram

LÄS ÄVEN: Därför känner du igen Caspar Camitz i Idol 2020

LÄS ÄVEN: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FRÅN FÖRSTASIDAN