Nikkis kritik mot TV4-duon: "Viktigt att budskapet går fram"

Mitt under pågående direktsändning av “Idol” satte jurymedlemmen Nikki Amini ner foten mot programmets nya programledare Gina DirawiDetta efter att Gina Dirawi försökte skämta bort juryns kritik mot deltagare Hanna Ferm som hade tolkat Christina Aguileras “Beautiful”.

– Du ska fokusera på programledarskapet, sa Nikki Amini kort och koncist till Gina Dirawi.

– Juryn har vaknat på ett oerhört surt humör, försvarade Pär Lernström sin sidekick Dirawi i direktsändningen.

När kamerorna stängts av för kvällen utvecklade Nikki Amini sin kommentar för Hänt, och hon var fortfarande kritisk till programledarnas attityd efter juryns recensioner.

– Jag sa det med glimten i ögat. Men samtidigt är det viktigt att Pär och Gina inte skämtar bort vår feedback till deltagarna. Jag vill att deltagarna verkligen tar in det vi säger för vi sitter ju i juryn för att hjälpa dem att utvecklas och att fortsätta sin resa. Det är viktigt att det budskapet går fram, säger hon.

Samtidigt har Nikki full förståelse för att programledarduons roll är att ta hand om deltagarna.

– Men nu fick jag möjligheten att betona det, och jag tog den, säger Amini och avslutar med:

– Det är live och det är det som är härligt, då blir det så här.

Idols pressansvarige Anders Edholm säger efter fredagsfinalen att både jury och programledarna har viktiga roller i produktionen. Han poängterar att båda parter har kort tid på sig att göra sin röst hörd under sändningen, och att det i sin tur kan skapa situationer som den mellan Nikki och Gina.

– Nikki har väl en relevant poäng här, säger han.

Edholm hävdar dock att produktionen inte kommer att ha något samtal med programledarna för att tona ned deras pikar mot juryns kommentarer.

TEXT: Johanna Bladh, Malin Ljung

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN