LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Maxida Märak om relationen till Casper och Christopher Janebrink

05 sep, 2023 
Maxida Märak och Alexander Janebrink
Maxida Märak är ständigt aktuell med nya saker, just nu både med ny musik samt som coach i Idol 2023.
I en intervju med Hänt berättar hon om höstens stora projekt samt relationen till Arvingarna-profilen Casper Janebrinks bror.
– Vi klickade liksom, vi har väldigt kul ihop när vi ses, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maxida Märaks ovanliga namnval till dotternBrand logo
Maxida Märaks ovanliga namnval till dottern

Nytt för i år är att varje stad har en egen coach i Idol 2023. När det blivit dags för norrlänningarna i Luleå att söka till programmet dyker självaste Maxida Märak, 34, upp för att peppa de sökande.

I en intervju med Hänt berättar hon att det var självklart att tacka ja till uppdraget när frågan kom.

– Det var det. Ett så behöver jag inte vara med och tävla och det är ju underbart. Plus tittar man på sådana program så sitter man alltid så djävulskt smart på andra sidan och har så mycket råd till folk. Det var lite så nu att jag kände att fan va kul det är att få ge konstruktiv kritik till folk som jag faktiskt tror kan generera något bra, så det var jätteroligt, säger Maxida.

Det blev spännande dagar i Luleå och vad som gjorde det hela så bra menar Maxida är just för att programmet är så äkta.

Annons

– Man får slungas in och hantera folks känslor. Försöka hjälpa istället för att stjälpa.

Maxida Märak om relationen till Casper Janebrink och hans bror Christopher

Häromåret fick vi se Maxida i Så mycket bättre, en av tolkningarna hon gjorde då var Arvingarnas Eloise. Det visar sig nu att Maxida och Casper Janebrink, 53, fortsatt ha kontakt även efter programinspelningarna.

– Ja, det har vi faktiskt. Det var nog i våras som jag spelade på Pustervik i Göteborg och då kom hela Arvingarna och gästade mig. Jag var också på Caspers show som de hade på Hamburger Börs så jag tycker jättemycket om Casper, säger Maxida.

Under showen på Hamburger Börs dök Maxida upp på röda mattan tillsammans med Caspers bror Christopher Janebrink, 32.

Hur känner du och Christopher varandra?

– Det är genom Casper.

Men det är bara vänskapligt?

– Ja, gud ja, jag hade ju ätit upp honom till frukost om vi hade dejtat. Vi har träffats på gig när jag har gigat. Typ som då när de gästade så var Christopher med och han är väldigt lätt att umgås med, han är en härlig person precis som Casper. Så vi klickade liksom, vi har väldigt kul ihop när vi ses. Han var på något gig nu när jag var i Kungsbacka, då kom han och kikade. Så det har blivit en kompis till mig.

Maxida tillägger skrattande:

– Min killtyp är mer än skogshuggare. Jag kommer från norr vet du.

Nya singeln Regn – därför betyder den så mycket för Maxida

Nyligen släppte Maxida den nya singeln Regn, en låt som ligger henne varmt om hjärtat.

– Den är otrolig och jag är väldigt stolt över den låten. Den känns också superaktuell nu för det är bara två, tre veckor tills vi ska upp i rättegång igen om våra betesmarker mot det här gruvbolaget i Gállok. Så den här låten speglar vår samtid och verkligheten vi faktiskt lever i, säger Maxida och fortsätter:

– Den är också startskottet för ett album som jag börjar jobba med nu som släpps till våren. Det är den första åren av en ny era.

FOTO: TT/TV4

Annons