Lisa Ajax vann "Idol" 2014

Lisa Ajax vann "Idol" 2014

Efter tio veckor och en rafflande final i Globen stod det ikväll klart att Lisa Ajax, 16, står som vinnare av "Idol" 2014.

Redan efter att 16-åriga Lisa Ajax gjort sin första audition för ”Idol”-juryn tippade Laila Bagge, 41, henne som vinnare. Och visst hade Laila rätt! Ikväll, när svenska folket sagt sitt var det Lisa som stod som den slutgiltiga segraren i Globen.

– Jag ser mig som lilla Lisa som gillar att stå på scenen och älskar att få sjunga i Globen. Jag går bara ut och har så himla kul, sa hon till Aftonbladet inför kvällens final.

Idol. Säsong X, episod 28. Mollie och Lisa i final.

Lisa Ajax är vinnaren av “Idol”2014. Foto: TV4

Och visste märktes det att hon hade kul på scenen. Så kul att hon kammade hem segern i en jämn kamp mot Mollie Lindén, 18.

Järfällatjejen Lisa började sjunga redan som sexåring och har tävlat i olika sångtävlingar sedan hon var åtta. År 2012 tävlade hon i “Lilla Melodifestivalen” med bidraget ”Allt som jag har”.

Under höstens “Idol” har hon vunnit tittarnas hjärta och hyllats av juryn för sina tolkningar av låtar som ”En sån karl”, ”Freak” och ”Lady Marmalade”.

Med endast två procent som skilde vinnaren från förloraren under finalen i Globen stod till slut Lisa som vinnare av årets upplaga av “Idol”.

– Jag har inte hunnit känna efter, allt var bara pang på och sen skulle jag säga vad jag känner och jag vet inte vad jag känner för allting bara snurrar, säger Lisa när Hänt får ett snack med henne efter sändningens slut.

– Jag är så lycklig, jag kommer aldrig kunna sluta le.

FRÅN FÖRSTASIDAN