TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Lernström om spelet bakom TV4:s värvning av Dirawi

30 aug, 2017 
AvJoakim Almén
I går blev det officiellt att TV4 värvar den tidigare SVT-profilen Gina Dirawi som programledare till Idol. Nu berättar Idols programledare sedan 2011 – Pär Lernström – om sin inblandning i den minst sagt spektakulära värvningen.
Annons

Efter fem år som ensam programledare stod det i går klart att en blir två – Pär Lernström, 36, får sällskap som programledare i Idol. Många blev förvånade när TV4 släppte nyheten att den tidigare SVT-profilen Gina Dirawi, 26, blir Lernströms nya programledarekollega. När Hänt träffar Lernström hyllar han valet av Gina Dirawi.

– Det känns såklart jättekul, hur skulle det annars kännas, säger han till Hänts reporter Johanna Bladh.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hur länge har du vetat om detta?

– Det är en resa som pågått ganska länge. Jag vet inte exakt när samtalen började föras, men mer än ett halvår sedan. Men det blev klart nån gång i somras.

Lernström har alltså vetat om att Gina Dirawi ska leda veckofinalerna med honom ett tag, men trots detta har nyheten inte läckt.

– Det är ganska många som vetat om det här, inklusive Gina själv såklart. Det svåra är inte för mig att hålla tyst, det är för dem jag eventuellt berättar det för.

Annons

Har ni fått instruktioner från kanalen att hålla tyst?

– Instruktionerna var att de har förhoppningar om att det här skulle hålla hela vägen till screeningen, vilket är idag.

Så ni har fått instruktioner?

– Det är inte så att vi inte fått säga det till nån överhuvudtaget, min fru visste om det till exempel.

Du har skvallrat lite?

– Ja, lite.

Vilka är hennes bästa kvalitéer?

– Det jag uppskattar med folk som jobbar i den här branschen är att man är sig själv och har en ton som är väldigt mycket den man är. Och det är Gina kanske bäst i Sverige på. Hon är precis den hon är framför kameran – som när vi stänger av kameran.

Pär gillar Gina, men det var inte han som handplockade henne – i valet av programledarekollega hade han inte något att säga till om.

– Kanalen kom till mig och berättade om idén.

Och då var det bara Ginas namn?

– Ja, exakt. Och jag godkände Gina, det skulle jag göra alla dagar i veckan, säger han tveklöst om valet av Gina Dirawi och fortsätter:

– Jag tycker att, och jag tror ingen säger emot mig, hon är en fantastiskt duktig programledare. När jag står där och sänder vill man ha så mycket trygghet man kan, och det finns ingen som andas så mycket trygghet som hon gör, avslutar han.

Text: Joakim Almén, Johanna Bladh

Annons