Tittarnas vassa kritik mot juryn i Idol – efter beslutet med Arvid

Idol 2022

Idol 2022 har hittills bjudit på stenhård konkurrens.
Men efter att deltagaren Arvid Edholm tvingats lämna har tittarna skickat skarp kritik mot juryn.
Läs varför här.
Laila Bagges första ord om nya Idol-upplägget
0:31

Efter reklamen: Laila Bagges första ord om nya Idol-upplägget

(0:31)

Slå på ljud

Idol 2022 är i full gång och nu står det klart vilka som har tagit sig till den direktsända kvalveckan som kommer äga rum i Kungsträdgården i Stockholm.

En som inte tog sig hela vägen är tittarfavoriten Arvid Edholm, 16. Och som vanligt är tittarna snabba på att säga sitt när det gäller TV4:s största underhållningsprogram och det råder ingen tvekan om att de är besvikna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Arvid om att åka ut från Idol 2022: ”Mycket känslor”

När juryn skulle ge beskedet till Arvid att han tyvärr inte kommer gå vidare till den direktsända kvalveckan blev det känslosamt. Flera i juryn syntes med tårar i ögonen – likaså Arvid.

I en tidigare intervju med Hänt har han berättat sin åsikt om juryns beslut att skicka hem honom.

– Nej, alltså jag tycker att alla som är med är jätteduktiga och jättesnälla. Alltså anledningen till att jag blev ledsen, det var ju bara för att ett halvår har ju bara bestått av Idol och det har varit stressiga dagar och allting, förklarar han och fortsätter:

– Dels var jag ju ledsen för att jag trodde att jag skulle gå vidare, men sedan så blev det också som att en stor sten bara lossnade, det blev så mycket känslor liksom.

Arvid

– Det gör ont, sa Arvid i programmet efter beskedet.

FOTO: TV4

Tittarnas kritik mot juryn – efter att Arvid fått lämna: ”Ledsen”

Tittarna är inte helt eniga med juryn om beslutet att skicka hem Arvid, enligt flera var han en solklar favorit. På Idols Facebook-sida uttrycker de nu sitt missnöje och är kritiska då de tycker han borde fått en chans.

”Att se Arvid så ledsen gjorde ont.. en av mina favoriter verkligen hoppas verkligen man får se han nästa år igen”, skriver en tittare.

”Så synd att Arvid inte fick chansen att fortsätta i Idol. En fin röst och fin personlighet. Jag hade gärna sett o lyssnat mer på honom. Hoppas han kommer åter nästa år.”, hälsar en annan.

”Hur kan ni välja bort Arvid??? Den enda som gett mig ”hurven” i år!”, skriver en tredje tittare.

”Brukar vara överens med juryns beslut...Men att släppa Arvid var det sämsta beslut som tagits. Helt galet. Den killen hade kunnat utvecklats rejält under programmets gång. Superhärligt råmaterial som bara kastades bort idag. Nu byter jag kanal. Idol är inte seriöst längre. "Vi vill se utveckligspotensial" eller hur?!! Not!”, skriver en fjärde.

”Hur tänker ni?? Arvid är ju en av de bättre, nu blev man besviken”, hälsar en femte tittare.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN