LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Kevin Walker vann Idol 2013 – så lever fotbollsspelaren idag

29 sep, 2020 
Linnea Lundgren
Kevin Walker
Kevin Walker gjorde succé när han kammade hem vinsten i Idol 2013 med låten Belong.
Men efter tittarsuccén har han försvunnit helt från rampljuset.. eller?
Annons
Kevin Walker vann Idol 2013 – så lever fotbollsspelaren idagBrand logo
Kevin Walker vann Idol 2013 – så lever fotbollsspelaren idag

2013 tog fotbollsspelaren Kevin Walker hela musik-Sverige med storm då han med låten Belong sjöng sig rakt in i tv-tittarnas hjärtan och vann Idol. Men vägen fram till förstaplats var inte självklar för Kevin, som redan under sin första audition blev hårt ifrågasatt av jurymedlemmarna Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bard.

Kevin spelade då fotboll på hög nivå i Sundsvall där han kommer ifrån. I sin första introfilm beskrev han själv hur mycket fotbollen har betytt för honom – men att han nu vill satsa på musiken. Att musiken skulle gå före kärleken till idrotten var dock något som juryn ville vara säkra på innan de räckte över en guldbiljett till fotbollsspelaren. Något solklart svar blev det dock inte när Laila frågade Kevin om han var beredd att lägga ner sporten.

– Jag hade tänkt att kombinera musiken och fotbollen om det går, svarade en något tveksam Kevin då.

Så vad hände egentligen efter vinsten i Idol för drygt sju år sedan?

Annons

Kevin om livet som tvåbarnspappa

Redan under inspelningarna av programmet stod det snart klart att Kevin inte var beredd att lägga fotbollsskorna på hyllan. I podcasten Lundh berättar Kevin hur fotbollen alltid kommit i första rummet trots att han musikkarriär såg lovande ut.

– Det var aldrig nära att jag slutade med fotbollen. Jag missade inte en enda träning i Sundsvall. Jag kom sent en gång på en kvart. Det var mina premisser, att jag inte skulle missa någon träning. Däremot missade jag några Idol-rep. Däruppe såg de det som en utvecklande sak för mig som person, säger han i podcasten.

Kevin Walker
Kevin Walker spelar i fotboll i Djurgårdens IF.

Kevin Walkers liv skulle dock komma att förändras radiakalt efter succén i Idol. Strax efter att han stod som vinnare erbjöds han en plats som mittback i Stockholmslaget Djurgården och 2015 bytte han och den då gravida flickvännen My Sandberg bostaden i Sundsvall mot en villa på Vendelsö strax söder om Stockholm. Idag lever Kevin Walker livet som tvåbarnspappa till dottern Kaylie, 4, och sonen Aiden, 2.

Annons

Och att han till slut skulle välja fotbollen är kanske inte så konstigt. I alla fall inte när man vet hans pappa, Patrick Walker, haft en lysande karriär som fotbollsspelare i både Storbritannien och Sverige. Sedan 2011 har han dock bytt ut gräsfläckarna mot en visselpipa då han idag är tränare åt Stockholmslaget Assyriska.

Skulle varit med om Melodifestivalen

Helt dött har det dock inte varit på musikfronten. Kevin har länge talat öppet om att han fortfarande sysslar med musik, om än dock mer på en hobbynivå. I podcasten Lundh avslöjar han att det 2015 fanns ännu större planer på att han återigen skulle ställa sig på scen. Då fick han nämligen erbjudande om att delta som tävlande i Melodifestivalen.

– Det har varit uppe lite på tapeten vi har diskuterat men känt att det inte riktigt varit rätt tajming.

Om vi någonsin kommer att få höra Kevin Walkers ljuva stämma återstå att se. Till dess får vi nöja oss med vetskapen att lilla Kaylie och Aiden får njuta av pappas sångbegåvning!

FOTO: TT

Annons