LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Katia Mosally om Maxida Märaks kupp i Idol 2023

06 sep, 2023 
Maxida och Katia i Idol
Gianna Ricaforte gick först inte vidare i Idol 2023 – och Maxida Märak valde att ta saken i egna händer.
Nu berättar jurymedlemmen Katia Mosally om juryns beslut att ändra sig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför lämnar Katia Mosally Sverige: ”Paus”Brand logo
Därför lämnar Katia Mosally Sverige: ”Paus”

Idol-turnén är på plats i Luleå och i veckan har vi fått se några duktiga talanger både från södra och norra Sverige. En av dem som kom på audition i Luleå är Gianna Ricaforte, 21, från Östersund.

Nytt för i år är att Idol har coacher på plats i städerna i form av välkända svenska artister. I Luleå var det jojkaren och rapparen Maxida Märak, 34, som stod för coachingen.

När Gianna kom till henne innan sin audition fick Maxida visa sitt stöd. Redan då flaggade Gianna nämligen för rösten, hon hade ont i halsen och fick då tips av Maxida att äta ett äpple.

Juryn sa nej till Idol-deltagaren Gianna

När det väl var dags för Gianna att ge sig in till juryn sjöng hon först Oh! Darling, med the Beatles. Juryn hade invändningar och de gav henne då chansen att sjunga en annan låt. Hon valde att sjunga låten Smile.

Annons

Juryn tyckte då att det blev en aning bättre men jurymedlemmarna Katia Mosally, 36, och Kishti Tomita, 59, var skeptiska.

– Om jag ska vara brutal faktiskt, du kan sjunga men för mig finns det ingenting mer. Det här är karaoke för mig, sa Katia i programmet.

Alexander Kronlund, 51, och Anders Bagge, 55, röstade ja men Katia och Kishti höll fast vid sina ord.

– Va? Nu fattar jag ingenting. Jag tror de har förlorat en riktig talang här om jag ska vara helt ärlig. Jag fattar faktiskt inte, sa Maxida från sin åskådarplats när det stod klart att Gianna inte fick en guldbiljett.

Maxida Märaks beslut – protesterade mot juryn

Maxida valde då att ta saken i egna händer och hon sprang ner till juryn.

– Hej! Det kom en person till mig som jag pratade med innan hon gick hit, det här är en person som tar det här på allvar och som jag fick en energi ifrån där jag kände att det här kan bli bra. Två av er tyckte inte det, säger Maxida till juryn och fortsätter:

Annons

– Jag tror att det är ett misstag, jag ska vara helt ärlig och jag ber er att ge henne en chans till för jag tror att ni kastar bort en talang här.

Katia och Kishti började då tänka om.

– Alltså det här kan lätt bli karaoke, att hon försvinner i längden och i nästa steg. Men jag är också villig att lyssna på det du säger, för du kommer in och krigar för henne och det måste säga någonting. Men det jag såg var bara karaoke, sa Katia i programmet.

Det hela ledde till att Gianna fick en guldbiljett till slut och tårarna bara forsade av lycka.

Katia Mosallys ord om Maxida Märaks drag

När Hänt träffar Katia på Rockbjörnen berättar hon mer om hur det var att Maxida fick komma in till juryn med sin åsikt.

– Alltså Maxida var ju där av en anledning. Men det var ju mitt och Kishtis beslut, så det var aldrig att Maxida fick bestämma. Men jag tror att hon såg en annan sida av henne och om hon var villig att kämpa för henne, så kände jag för min del att det var värt en till chans.

Är det tanken att coacherna ska lägga sig i eller blev det bara så i det här fallet?

– Nej, men vet du vad, när man är passionerad kring någonting så lägger väl alla sig i, säger Katia till Hänt.

FOTO: TV4

Annons