TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Idol-profilerna rasar mot TV4 – avslöjar kraven: "Orimligt"

08 okt, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Idol 2017 har nu bockat av två fredagsfinalerna och i båda sändningarna har idolerna kritiserats för deras låtval. Nu rasar idolerna mot produktionen och berättar sanningen om låtvalen.
Annons

Idol 2017 är i  full gång och i fredags var det den andra fredagsfinalen av elva totalt. Upprepade gånger har det pratats om vilken nivå det är på årets idoler. Men efter fredagen har idolerna en del kritik att rikta mot produktionen.

Joakim Jakobsson, 29, har gjort succé med sin skånska sång, men denna gång sjöng han på engelska. Något som inte alls föll juryn i smaken.

– Temat är “det här är jag” så dyker du upp och sjunger på engelska, säger Nikki Amini, 32, i sändningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Snabbt pikade Joakim till produktionen:

– De svenska låtarna var väldigt tråkiga att välja på, så jag valde en engelsk istället, säger han.

För Hänt berättade han att det var en medveten kommentar till juryn och produktionen.

– Så klart det var en pik, säger han till Hänt.

Joakim tycker inte att någon av de låtarna han fick passade honom och valde därför att sjunga på engelska, men han är besviken på den feedback han fick av juryn.

Annons

– Jag vill kunna visa min engelska sida också. Istället för att få feedback om att jag ska sjunga på svenska så vill jag att de ska ge mig feedback på hur jag sjunger på engelska. Inte bara att de vill höra det på svenska istället, säger han.

Kevin Klein, 25, var inte heller helt nöjd med den feedback Joakim fick.

– Tycker du inte det känns som om det är orimlig feedback från juryn att Joacim ska sjunga på skånska när han inte fick några skånska låtar att välja mellan? Joacim testade ju något nytt, och då blev han kritiserad för det. Så vad ska vi göra? Ska vi testa något nytt eller ska vi göra samma sak? Det är lite förvirrande, säger Kevin.

Den som tvingades lämna Idol efter den andra fredagsfinalen var Kevin Olsson, 20. Han berättar att han hade velat göra saker annorlunda, bland annat var han inte alls nöjd med låten han sjöng.

– Jag ville sjunga “Who you are” med Jessie J som de spelade i mitt intro, jag sa att jag ville sjunga den men så gick inte det tydligen, för de ville inte att jag skulle göra det. De ville ha kontroll och hade väl haft någon tanke med att jag skulle sjunga den låten jag sjöng. Men det är synd att de inte fattade mig riktigt, vem jag är, berättar Kevin O för Hänt.

Annons

Varje vecka får deltagarna ett antal låtar att välja mellan, det är alltså inget de bestämmer själva.

– Det är en musikproducent som väljer låtarna, berättar Joakim för Hänt.

Jurymedlemmen Anders Bagge, 49, berättar att juryn inte visste om att idolerna inte får välja låtarna själva.

–  Det vet jag inget om hur det går till bakom, jag vet inte hur tilldelningen går, jag får ta reda på detta, säger han.

SE OCKSÅ: Idol-Magnus om tuffa uppbrottet: “Förlorade självförtroendet”

Idol-Magnus om tuffa uppbrottet: "Förlorade självförtroendet"Brand logo
Idol-Magnus om tuffa uppbrottet: "Förlorade självförtroendet"

Foto: IBL, Tv4

Annons