TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Ilskan efter TV4:s behandling av Idol-Chris: ”Känns för jävligt”

27 sep, 2017 
Idol-deltagaren Chris Kläfford har seglat upp och blivit en favorit hos både jury och tittare. Men det stora Chris-fokuset bekymrar de andra deltagarna.
Annons

Att Christoffer ”Chris” Kläfford, 28, redan seglat upp och blivit en stor favorit bland både jury och tittare i årets Idol är ingen hemlighet. Han inledde hela Idol-säsongen med sin audition, och sedan dess har han fått mycket tid att glänsa i rutan och juryns beröm har haglat över honom. När han tog sig vidare in i kvalveckan visste vi alla vem Chris var. Men det finns andra Idol-deltagare som är missnöjda över TV4:s specialbehandling av 28-åringen.

– Jag fick ju knappt någon tv-tid alls under min audition eller under slutaudition, medan många andra fick synas mycket mer. Jag tänkte att det är kört för mig i tävlingen nu, säger Olivia Åhs, 22.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Förutom Chris har vi kunnat se Idol-deltagarnas goda relation till varandra, och många av idolerna är noga med att säga att de unnar Chris all det rampljus som han fått. Men det hindrar inte det faktum att de själva önskar att de hade fått synas mer.

Annons

– Det enda jag kan säga är att det blir extra jobbigt för mig för att jag knappt syntes i tv. Alltså den enda gången som man har kunnat se mig och höra mig sjunga för under kvalveckan. Jag har varit så orolig, men att jag kom med i topp 12 känns helt sjukt för ingen vet vem fan jag är. Folk kommer inte rösta på mig liksom, det känns för jävligt och jag har ångest över det, säger Jemima Hicintuka, 18, och fortsätter:

– Man blir besviken, men det är ju en tävling.

Men rutinerade jurymedlemmen Anders Bagge, 49, hävdar att han inte har någon favorit bland deltagarna.

– Jag är stenhård, jag lyssnar verkligen på hur de utvecklas. Jag är van vid att ge konstruktiv kritik och jag skulle kunna säga att ”idag var du inte så bra Chris”. I fredags så fick jag ju inte prata efter hans framträdande, men på min lapp hade jag skrivit en massa saker. Dels att han var ute och simmade på fel vatten, säger Anders.

Foto: IBL, Stella

Annons