TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Idol-profilen om rädslan efter tuffa cancerbeskedet

22 okt, 2017 
AvHanna Svärd
Idol-deltagaren Kevin Klein drabbades av cancer som barn. Nu berättar han om tuffa tiden som innebar en hel del sjukhusvistelser.
Annons

I fredags tog sig Kevin Klein, 25, vidare till ännu en fredagsfinal efter att ha presterat med Tommy Nilssons klassiker “Öppna din dörr”.

Nyligen berättade han om hur han som treåring drabbades av cancer, då en tumör upptäcktes i hans panna. Idol-deltagaren minns själv inte så mycket av sjukhustiden som pågick i månader, förutom vissa detaljer.

– Det var jobbigt. Jag minns många vita väggar och figurer i vita dräkter. Jag är fortfarande lite rädd för sprutor och så, sa han då.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ja, rädslan för de typiska sakerna som går att förknippa med sjukhus sitter fortfarande kvar.

– Man är lite rädd för sjukdomar, lite rädd för blod och sprutor och sånt, säger Kevin Klein som också medger att han har en del hypokondriska tendenser.

– Jag är lite rädd för svåra sjukdomar ibland, om jag känner ett symptom kan jag lätt börja tänka “tänk om det är cancer?”, säger han till Hänt.

Annons

Och innan det var dags att kliva upp på Idol-scenen i fredags, fick Kevin tillsammans med de andra Idolerna, chansen att träffa delar av kungafamiljen.

Med anledning av prins Daniels initiativ “Generation Pep” som jobbar för att barn och ungdomar ska röra på sig och ha en hälsosam livsstil, var deltagarna inbjudna till ett event där de framförde låten “Don’t you worry child”. Eventet hölls på Karolinska Institutet där Kevin och de andra Idolerna även fick träffa kronprinsessan Victoria som var på plats.

Och för Kevin var det inte svårt att relatera till initiativets viktiga budskap.

– Det ligger mig väldigt nära för jag gillar att röra på mig. Jag som är hypokondriker tycker det är väldigt viktigt att man rör på sig, det gynnar ju alla. Och man mår bra också i själen.

SE OCKSÅ:

Hen vinner Idol – enligt deltagarna självBrand logo
Hen vinner Idol – enligt deltagarna själv

Foto: IBL

Annons