ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Nike Sellmars ord efter kuppen i tv – kanalens svar efter händelsen

26 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Miss-Li, Nike Sellmar
Annons
Nike Sellmar vinnare av Idol 2022Brand logo
Nike Sellmar vinnare av Idol 2022

Nike Sellmar, 27, och Albin Tingwall, 19, tävlade om förstaplatsen i årets Idolfinal. Den stora finalen hölls i år på Tele2 arena och blev världens största Idol-final någonsin, med närmare 20 000 åskådare på arenan. Och det var onekligen spänning i luften hela kvällen. Nike har varit favorittippad hela säsongen och Albin har även han varit en storfavorit bland både juryn och tittarna.

Nike Sellmars första ord efter vinsten

När det var dags för Pär Lernström att presentera vinnaren kunde man nästan ta på luften i arenan. Efter en lång konstpaus stod det tillslut klart att Nike Sellmar tog hem vinsten i årets Idol.

När Hänt träffar Nike berättar hon om känslorna efter säsongen.

– Jag är skitglad och skittrött. När alla nerver och när all press släpper, ungefär där är jag just nu. Sen är jag så jäkla taggad på att bara ”nu fan kör vi”, säger Nike och fortsätter:

Annons

– Känslan inför kvällen var vemodig i början, vilket jag kunde kanalisera i mina framträdanden. Vilket var väldigt härligt. Jag är så jäkla stolt över det jag gjorde idag!

Oroligheter på arenan – kuppen i direktsändning

Under sändningen kunde vi se två oväntade saker inträffa. Under Miss-Li:s framträdande stormade en miljöaktivist scenen och höll upp ett plakat med texten ”Återställ våtmarkerna”, banderollen såväl som aktivistens kläder matchade Miss-Li:s klädval för kvällen. Vilket gjorde att tittarna inte genast förstod vad som försiggick. Det tog hela tio sekunder innan säkerhetspersonal sprang fram och avlägsnade kvinnan från scenen.

En aktivist stormade scenen under Miss Li:s framträdande under Idol finalen
Kvällens första kupp under Miss Li:s framträdande.

Men det var inte kvällens enda kupp. Efter Nike utsetts till vinnare av Idol 2022 tog sig en man med vit hatt upp på scenen och ställde sig bredvid finalisterna. När Hänt pratar med Nike och Albin ger de sin syn på incidenten.

Annons

– En man i vit hatt? Under vinnarlåten? Kom han upp till oss? Jag såg honom inte, säger Albin.

Nike märkte däremot av mannens närvaro på scenen.

– Jag har ingen jäkla aning om vem det var, men jag kände bara ”good for him”, säger Nike och skakar på huvudet.

TV4:s svar om händelserna på scenen

I en intervju med Expressen har kanalen uttalat sig om händelsen under Miss- Lis uppträdande.

– En person tog sig upp på scenen och det hanterades snabbt av personal på plats, säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4.

Enligt tidningen så vill inte TV4 kommentera händelsen ytterligare.

”TV4 kommenterar inte säkerhetsfrågor”, skriver kommunikationschefen Charlie Forsberg i ett sms till tidningen.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: Claudio Bresciani/TT

Annons