Idol-Mikael Adasme lämnar programmet – det ska han göra istället

Idol.
Exklusivt

En av deltagarna i årets Idol var 20-åriga Mikael Adasme.
Men i tredje tävlingsmomentet beslutade han sig för att hoppa av programmet.
Nu berättar han om sina framtidsplaner för Hänt.
Kishti Tomitas avslöjande om Idol 2022
0:31

Efter reklamen: Kishti Tomitas avslöjande om Idol 2022

(0:31)

Slå på ljud

Underhållningsprogrammet Idol har äntligen kommit tillbaka till tv-rutan. De fyra jurymedlemmarna, Anders Bagge, 54, Kishti Tomita, 58, Katia Mosally, 35, och Alexander Kronlund, 50, har i vanlig ordning fått i uppdrag att hitta artister runt om i landet. Första stoppet för i år? Stockholm!

Många har kommit in genom dörrarna och imponerat stort på juryn, men resan är inte alltid så lätt för deltagarna. Något som Mikael Adasme, 20, snart skulle komma att upptäcka.

Idol-Mikael lämnar programmet – Kishtis reaktion

Även om Mikael Adasme var en av de som imponerade på juryn under första auditiontillfället, så fanns det en sak som han kämpade med, nämligen nerverna.

– Det här är lite av en utmaning för mig, det är en av anledningarna till varför jag sökte till det här. Jag vill ju vara mer social med de här personerna. Jag vill försöka vara mer öppen, säger Mikael i programmet.

Men efter hans första audition lämnade han med en dålig känsla i magen, en känsla som även följde honom in i andra momentet.

– Redan under min första audition fick värsta känslan i magen, jag mådde riktigt illa, kunde knappt sova och kunde inte sova till första momentet heller. Jag vill ju verkligen visa vad jag går för, säger Mikael i Idol.

Men inför tredje momentet går Mikael upp på scenen och förklarar för juryn att de negativa tankarna har blivit för många och att därför lämnar programmet.

Kishti förklarar då att han har gått vidare och att de gärna ser honom vara kvar men respekterar hans beslut att lämna. Men vad föranledde det plötsliga avhoppet?

Kishti är märkbart besviken när Mikael meddelar att han har beslutat sig för att hoppa av tävlingen, men hon poängterar också att det är hans val.

Kishti är märkbart besviken när Mikael meddelar att han har beslutat sig för att hoppa av tävlingen, men hon poängterar också att det är hans val.

FOTO: TV4

Renaida Brauns barnbesked med fästmannen Tim

Se klippet här!

Mikael Adasme avslöjar sanningen bakom avhoppet – planerna för framtiden

Efter att Mikael lämnade programmet, under onsdagens sändning, berättade han för Hänt om bakgrunden till avhoppet. Han förklarar att han fick en insikt om att musik inte var rätt för honom.

Ända sedan jag fick guldbiljetten så undrade jag hela tiden om jag ville bli sångare eller inte. Det var tills tredje momentet, då tänkte jag att det inte var någonting för mig. Att sjunga är roligt, men jag kan helt enkelt inte se mig själv sjunga, skriva texter och göra musik i framtiden. Det är inte min grej”, skriver Mikael Adasme i ett privat meddelande till Hänt.

Vidare berättar Mikael om planerna framöver och om drömyrket som han nu ska försöka uppnå.

Istället så tänker jag fortsätta studera för att bli filmkritiker och författare i framtiden”, skriver han.

Efter Idol-äventyret ska alltså Mikael satsa på utbildningen för att kunna landa ett jobb som filmkritiker- och författaryrke i framtiden. Vi önskar dig all lycka till Mikael, starkt att lyssna på hjärtat!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN