Idol-Liam hotad inför finalen i kväll – förföljd av stalker

Idol har gjort Liam "Liamoo" Cacatian till en favorit hos många tjejer. Men det finns beundrare som har tagit sin förtjusning alldeles för långt. – Hon skrev till mina familjemedlemmar och alla mina vänner, berättar Liam för Hänt.

Liam “Liamoo” Cacatian, 19, från Idol har tidigare berättat för Hänt om hur det haglar in sexinviter från tittare och fans. På bara några veckor har göteborgaren gått från att vara en helt vanlig kille till Sveriges flickidol. Kärleken från fansen väller in via sociala medier.

– Jag har fått kärleksförklaringar, gulliga meddelande, folk som har bett om en dejt, eller bjudit ut mig på mat, har han tidigare berättar.

Men en del av beundrarna har blivit lite väl närgångna.

–  Jag har haft lite otäcka fans. Det var en tjej som skrev till mig dagligen, en gång per timme, avslöjar Liam efter torsdagen genrep.

Liam ?Liamoo? Cacatian Vernissage för Lars Wallins jubileumsutställning "Fashion Stories", Artipelag, Stockholm, 2016-11-03 (c) Karin Törnblom / IBL

“Liamoo” har fått ett par läskiga beundrare efter sig. En av dem har gått över gränsen.

Men det var inte bara Liam som blev kontaktad.

– Hon skrev till alla mina familjemedlemmar, alla min vänner och mina fb-vänner. Jag känner inte henne!

Vad ville hon?

– Att jag skulle avsluta min medverkan i Idol. Hon har skrivit mycket värre grejer, men det tänker jag inte gå ut med. Det som var mest creepy var att hon skrev till mina föräldrar och till min syster.

Trakasserierna och hoten gick så långt att Liams mamma övervägde polisanmäla.

– Men min farsa sa att “nä, jag tror hon har psykiska problem”, så vi lät det bara vara.

LÄS OCKSÅ: Liam om sin blyghet: “Vågade knappt prata”

Till slut fick Liam ändå nog och svarade.

– Jag släppte “Beautiful Silence” och då skrev hon att jag var bäst i världen… svarade inte på det men hon fortsatte skriva och en gång när jag tyckte att hon gått över gränsen så svarade.

Vad skrev du?

– “Jag kan inte fatta att du sitter här och skriver sånt här till mig, skäms du inte?”, svarade jag men hon verkar inte förstå. Jag kan inte gå och attackera någon, för alla har koll på mig. Folk kan vara låga mot mig, men jag tänker inte sjunka till samma nivå, säger Liam bestämt.

Och lika bestämd är han inför kvällens final.

– Jag är supertaggad till 110% och inget kan stoppa mig och min musik.

Foto: IBL

SENASTE NYTT!