Idol 2023 marknadsföring banner

Idol-juryn: Därför vann Sebastian över Kadiatou i Idol 2018

07 dec, 2018 
Juryn: Därför vann Sebastian Walldén Idol 2018
Under kvällen stod det klart att Sebastian Walldén kammat hem vinsten i Idol 2018. Nu förklarar juryn varför det var han och inte Kadiatou Holm Keita som vann tävlingen.
Annons

I kväll stod det klart vem som vunnit Idol 2018! Efter en jämn kamp i Globen blev det slutligen Sebastian Walldén, 23, som kammade hem segern. Kadiatou Holm Keita, 17, hamnade därmed på en andra plats, men hon var inte ledsen för det. I tv-rutan kunde tittarna vid programmets slut se henne i glädjetårar.

Och om det var någon som tjöt glädjetårar var det Sebastian! Det var en lycklig och tårfylld Sebastian som mottog gratulationer, hungrig press och kramar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

På sociala medier var TV4-tittarna engagerade i finalen, och på Idols Facebook-sida var det svårt att utse en klar favorit bland dem som satt bänkade hemma i soffan.

Trots att det var jämnt mellan deltagarna tror sig Idol-juryn ha listat ut varför Sebastian tog hem tävlingen och inte Kadiatou.

– För mig var Kadiatous framträdanden mycket mer, de stack ut, förklarar Nikki Amini i Idol Extra som visas på TV4 efter att Idol-finalen var över. Hon fortsätter:

Annons

– Det här handlar mer om att tittarna faktiskt fått en annan relation till Sebastian för att han vågar bjuda på sig själv. Det ger resultat.

Idol-juryn är eniga

Kisthi Tomita är inte sen med att hålla med Nikki i hennes analys av kvällens resultat.

– Hon är så klok min kollega!, utbrister hon och Anders Bagge är inte heller sen med att hålla med:

– Det där är vi överens om.

Alexander Kronlund förklarar att Kadiatou legat honom varmt om hjärtat under tävlingens gång, men förklarar också att han anser att Sebastian är mer mogen som artist.

– Han är mer mogen som artist, i den ålderns där man är redo för att kläckas, säger Alexander Kronlund i Idol Extra.

Juryn är eniga när de ska sammanfatta kvällen. I kör avslutar de säsongen med ett:

– Kärlek!

FOTO: IBL

Annons