TV4 förstärker säkerheten i studion: "Hon kan inte komma hit"

Livet som idol – i Idol – är inte alltid en dans på rosor. Det har Idol-deltagaren Joakim Jakobsson fått erfara då en, för honom okänd, äldre kvinna kontaktat honom frekvent.

Att vara med Idol betyder att gå från relativt okänd till stjärna över en natt. Idolerna som tävlar får tusentals nya följare på Instagram och blir stoppade av fans när de visar sig ute.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Men uppmärksamheten har också en baksida – att inte bli lämnad ifred. För deltagaren Joakim Jakobsson, 29, blev situationen otäck.

– En stalker skulle jag väl inte kalla det, men det blev lite jobbigt, berättar Joakim.

Under andra veckan av Idol började nämligen en äldre kvinna höra av sig till honom. Kvinnan var till en början trevlig men började höra av sig allt mer.

– Jag tyckte inte det var jobbigt med smickret från början, men sen får man skit för saker som man inte gjort och personen blev arg. Då kände jag att ”hallå, lugna ner dig nu”, förklarar Joakim.

Personen, som skrev till Idol-deltagaren på sociala medier och ringde till hans privata telefon, var för honom helt okänd. När Joakim en dag läste upp några sms för en person i produktionen agerade TV4.

– Hon kan inte komma hit, det har jag fått som stöd från TV4. Hon skulle inte kunna komma in till studion, säger Joakim.

Nu har han tagit bort sitt telefonnummer från nummerupplysningstjänster och blockerat den äldre kvinnan. Och trots händelsen känner han sig inte rädd.

– Det känns harmlöst ändå, men det var mer att jag inte orkade mer, förklarar han.

TV4:s pressansvarig Anders Edholm vill inte kommentera den specifika händelsen.

– Vi pratar aldrig säkerhet om vad vi har för rutiner och så vidare. Det är en säkerhetsfråga i sig, förklarar han.

Däremot garanterar han att idoloerna är i trygga händer hos TV4.

–  Vi har ett säkerhetsbolag som har kunskap och resurser kring det här som vi TV4 jobbar med. Och det är inte första gången det händer någon av våra profiler.

LÄS OCKSÅ: Se Idol-Chris magiska framträdande – som får hela kontrollrummet att stanna

LÄS OCKSÅ: Idol-Olivias kollaps efter HIV-ryktet: ”Värsta tiden i mitt liv”

Senaste nytt