LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Idol 2023 görs om helt – nu bekräftar TV4 plötsliga beslutet

29 jun, 2023 
Simon Lundh
Idol
Idol har sänts på svensk tv sedan 2004.
Nu görs programmet om.
Något TV4 bekräftar i ett pressmeddelande.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernströms besked om Anis Don Demina – därför saknas han: ”Det är som två olika tv-program”Brand logo
Pär Lernströms besked om Anis Don Demina – därför saknas han: ”Det är som två olika tv-program”

Sedan starten 2004 har Idol varit en av Sveriges främsta talangproducenter när det kommer till att få ut nya artister på musikmarknaden. Genom åren har kända artister som Darin, 36, Måns Zelmerlöw, 37, och Danny Saucedo, 37, fått sina stora genombrott i tävlingen.

2023 går musiktävlingen in på sitt 19 år och nu bekräftar TV4 att man inför säsongen har genomfört några större förändringar i programmet.

Så görs Idol 2023 om inför den nya säsongen

Under årets uttagningar runt om i landet kommer det finnas stöd i form av tidigare deltagare och kända svenska artister. Något som TV4 bekräftar i ett pressmeddelande. Under Idolturnén kommer Hanna Ferm, 22, Chris Kläfford, 34, Pantetoz Pa Modou Badije, 40, och Maxida Märak, 34, finnas på plats i de olika städerna som turnén gör sina stopp på.

Artisterna kommer inte att vara på plats i alla städer som turnén gör sitt stopp på. Utan de kommer att delas upp i de olika städer. Idol vinnaren från 2017 Chris Kläfford finns på plats i Stockholm, medan Hanna Ferm tar hand om Göteborg samtidigt som Pa Modou Badije är i Malmö och Maxida Märak kommer hjälpa talangerna i Luleå.

Annons

– Det är jättekul att välkomna Chris och Hanna tillbaka till Idol-världen, tillsammans med Maxida och Pa Modou. Med coacherna hoppas vi kunna ge de sökande värdefulla tips samt få dem att slappna av och känna sig mer förberedda inför att de ska träffa juryn, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol.

Chris Kläfford och Hanna Ferm om den stora förändringen i Idol

Även Chris som hjälper och stöttar dem kommande artisterna i Stockholm ser fram emot att komma tillbaka till Idol efter sin vinst 2017.

– Efter att fått komma tillbaka till Idol som coach där min artistkarriär började, har jag fått mersmak av att försöka hitta alla talanger som gömmer sig där ute. Detta var något av en belöning att få prova på och jag hade så kul. Tänk om man fick sitta bakom jurybordet.

Även Hanna berättar om hennes tankar under stoppet i Göteborg.

– Under auditionturnén fick jag äran att vara mentor för idolerna i Göteborg! Det var otroligt häftigt att få ta del av allas känslor och tankar hela vägen ifrån väntrummet till efter audition. Jag hoppas jag kunde bidra med någon form av trygghet i och med att jag varit i exakt samma situation och kan relatera till de flesta känslor som kan dyka upp!

Idol 2023 har premiär den 28 augusti på TV4 och TV4 Play. Då vi får följa med i sökandet efter att hitta Sveriges nästa stora artist. Där de sökande ska försöka övertyga juryn om att ge dem en guldbiljett och en chans att bli nästa Idol.

FOTO: Jeppe Gustafsson/Shutterstock/Rasmus Walldén/Aftonbladet

Annons