Idol-Fredrik Lundman avslöjar nya detaljer om kärlekslivet – efter uppbrottet

Fredrik Lundman
Exklusivt

Intresset kring Idol-Fredrik Lundmans kärleksliv har varit stort sedan han kom med beskedet att han och ex-flickvännen gått skilda vägar.
I en intervju med Hänt kommer han med ett nytt kärleksbesked.
Tusse och Maya om Idol 2022
0:26

Efter reklamen: Tusse och Maya om Idol 2022

(0:26)

Slå på ljud

Fredrik Lundman var en av idolerna under fjolårets säsong i Idol. Redan från sin första minut i tv-rutan gjorde han succé och han fick minst sagt en trogen fan-skara.

För svenska folket blev han välkänd under namnet ”swedish cowboy” då countrymusik var det han ägnade sig åt. I det första avsnittet han var med i gjorde han det klart att målet var att bli världens främsta countrysångare.

– Jag ska bli världens största country-artist och det finns inget som kan stoppa mig!, sa Fredrik inför sin audition i Umeå.

Och nog är han allt på god väg. Efter idol-resan hade han kontakt med Dolly Partons låtskrivare som hade följt hans resa i programmet från USA, något Fredrik tidigare har berättat i en intervju med Hänt.

– Hon är fortfarande i USA, men ska komma över till Sverige. Hon har ju följt min Idol-karriär tydligen, från USA! Hon gillar mitt artisteri och det jag gör för countrymusiken i Sverige och Europa. Så hon vill jättegärna skriva med mig och sedan får vi se vad som händer!

Laila Bagges första ord om nya Idol-upplägget

Se klippet här!

Så är Fredriks relation till ex-flickvännen efter uppbrottet

Under Fredriks medverkan i Idol blev det känt att han hade en flickvän som var med och stöttade honom under resans gång bakom kulisserna.

Han har tidigare berättat för Hänt att paret träffades genom att han överraskade henne på en fest, de började umgås och de fastnade för varandra. Men när vi efter idol-säsongen pratade med honom kom han med beskedet att paret valt att gå skilda vägar. Dessutom hade Fredrik då tagit sitt pick och pack och flyttat till Nykvarn utanför Södertälje.

– Det är slut sedan två månader tillbaka och jag har flyttat till Stockholm. Mitt förhållande tog slut för två månader sedan och jag har flyttat ner till Nykvarn, utanför Södertälje, berättade han i vintras för Hänt.

När vi nyligen pratade med Fredrik säger han att de fortsatt har en bra relation till varandra och har en del kontakt.

– Vi är goda vänner idag, pratar då och då så vi har bra kontakt.

Fredriks nya kärleksbesked: ”Träffa folk”

Uppbrottet har lett till att nyfikenheten kring Fredriks kärleksliv blivit om än större. I samma intervju berättade han hur relationsstatusen är idag. Och sanningen är den att i skrivande stund är planen att han ska börja dejta.

– Ja men nu i september har jag gått över till att träffa folk, då får man ju ta sig tid till det, berättar Fredrik.

Han tillägger också att han absolut skulle kunna tänka sig att dejta ett fan, han ser en människa oavsett vad och klickar man så klickar man. Men på dejting-appen Tinder kommer man däremot inte att hitta honom – han föredrar det traditionella sättet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN