Idol-deltagarna i chock – efter TV4:s mörkande: ”Panikattack”

Exklusivt

Det sker ofta nya ändringar inför en ny säsong av Idol.
Men i år finns det en detalj som har lämnat deltagarna i chock.
Läs mer här!
Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022
0:21

Efter reklamen: Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022

(0:21)

Slå på ljud

Nu har sångtävlingen Idol börjat igen och första stoppet för juryn har varit Stockholm.

Hittills har deltagarna gått igenom tre moment och Anders Bagge, 54, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Kishti Tomita, 58, ska nu hitta guldkorn i resterande städer på turnén, innan startfältet inför fredasgfinalerna kan sättas.

Under första veckan kom flera deltagare in genom dörrarna och imponerade stort på juryn. Men inte utan att chockas av den nya ändringen i programmet. En ändring som skapade stor panik.

Mikael Adasme om förändringen – orsakade en panikattack

En av ändringarna som Idol har infört i år, som många tv-tittare säkert noterat, är att det finns en publik som står på andra sidan glasrutan precis utanför auditionsalen. Att döma av deras reaktioner har de även kunnat lyssna till den sökandes sång.

Att det skulle finnas publik på plats var inget som Mikael Adasme, 20, som redan kämpade med nerverna, visste om.

Jag visste inte att det skulle finnas en publik utanför, så när jag såg dom blev jag riktigt nervös”, skriver han i ett privat meddelande till Hänt.

Under Mikaels audition stod en stor folksamling utanför och efter att ha sjungit höll han sig för ansiktet samtidigt som juryn bad honom titta ut och se de applåderande människorna. I programmet berättar han om känslorna under sin audition.

– Så jag fick lite av en panikattack när jag såg alla tittade på mig, säger han i programmet.

Renaida Braun avslöjar bröllopsplanerna: ”Jag vill”

Se klippet här!

Ida Hallquist chock i Idol – ärliga orden om TV4:s mörkande: ”Ingen aning”

Även fler deltagare chockades av publiken utanför salen. Ida Hallquist, 28, som tidigare var skådespelare och nu testar sin lycka i musiktävlingen, var en av dem. För Hänt berättar hon om chocken.

– Det var en överraskning när man kom ner. Jag vet att vissa tyckte att det var superjobbigt bara. Medan andra, likt mig, hade för mycket annat att ta in så jag såg inte dem, säger Ida och fortsätter:

– Jag satt också och spelade piano så jag såg inte dem. Sen var det jättegulligt när de applåderade efteråt. Men för min del var det inget som jag tog in så jättemycket utan jag tänkte de är där men fokuset är här inne.

Enligt Ida var det ingen i produktionen som hade berättat om ändringen, att en hel samling med människor skulle stå utanför och se henne uppträda, i förväg.

– Nej, jag hade ingen aning förrän jag gick ner till juryrummet och man såg att folk stod där, säger hon.

Hon tyckte att det var ”gulligt” med publiken men förklarar att andra tävlande bara blev ännu mer nervösa av det.

– Så blir det ju, att man tänker att folk kanske pratar och berättar. Det blev väldigt offentligt på ett sätt. Men det var faktiskt inget som jag tog in så mycket utan jag tyckte det va en gullig grej. Men jag vet att vissa blev extra supernervösa av den biten.

Huruvida de andra stoppen på Idol-juryns turné kommer att ha publik återstår att se. Vad tänkte du när du såg publiken utanför auditionsalen? Orättvist eller en stämningshöjare?

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN