LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Idol-deltagaren Louisa tvingas pausa skolan – nu berättar hon om avhoppet

13 okt, 2023 
PÄR LERNSTRÖM, IDOL 2023
Louisa gör succé i Idol 2023 och inför andra fredagsfinalen är hon taggad till tårna.
Men vid sidan av Idol har andra saker tvingats läggas på is.
– Ja jag vill ju verkligen satsa på Idol, förklarar hon för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ombytta roller – Anders Bagge gör en Idol-auditionBrand logo
Ombytta roller – Anders Bagge gör en Idol-audition

Idol 2023 är i full gång och vi är inne på årets andra fredagsfinal. Temat för kvällen är idoler genom tiderna.

”Veckans tema är IDOL OF FAME! Det betyder att idolerna kommer att sjunga låtar från artister som en gång själva varit med i Idol! Vilka låtar hoppas du att deltagarna kommer att sjunga?”, skriver Idol på sitt Instagram-konto.

Bland låtvalen denna fredag kommer vi få höra hits av bland annat Danny Saucedo, Agnes Carlsson och Tusse. Vi kommer även få höra en version av Lisa Ajax låt Torn, som Louisa Hoxha, 16, ska framföra.

– Det känns bra, jag är väldigt taggad på att köra min låt. Min låt är riktigt svår så det blir ju en liten utmaning den här veckan också. Men jag känner ändå att man kan köra låten med känsla och det är det jag vill göra den här gången, säger Louisa till Hänt.

Annons

Louisa om reglerna i Idol 2023

Louisa är en riktig favorit bland svenska folket och något som gör henne extra imponerande är att hon bara är 16 år gammal. Åldersgränsen för att vara med i Idol ligger på just 16, och det är alltid lite extra regler som man då måste följa.

– Alltså de har ju koll på oss, speciellt oss som är under 18. Mina föräldrar kan ge tillåtelse till att jag får gå ut efter en viss tid. Men vi får gå ut om någon över 18 är med oss och ifall mina föräldrar har skrivit att det är okej. Men det är inte så att vi orkar gå ut så mycket, vi är mest inne och kollar film, berättar Louisa för Hänt.

Med tanke på åldern så betyder ju detta att Louisa skulle ha börjat gymnasiet i höst, närmare bestämt ekonomi-programmet. Men detta har blivit lite svårt i och med Idol-succén.

Därför har Louisa pausat skolan under Idol – berättar om avhoppet

Louisa berättar att Idol-äventyret är intensivt och man blir väldigt trött av det hektiska schemat, så all tid går till Idol just nu.

Annons

– Så skolan just nu har jag satt åt sidan, men jag vet ju att den finns där och jag vet att jag kommer behöva komma tillbaka till den om jag åker ut eller liksom efter Idol, säger Louisa till Hänt och fortsätter:

– Jag var med första skoldagen. Jag kanske var med i typ 2-3 veckor och sedan hade jag ju Idol.

– Ja jag vill ju verkligen satsa på Idol. Jag vet ju att skolan finns där och när jag väl har tid, om jag inte somnar, så går jag in och gör någon matteuppgift eller så.

Så du är fortfarande med men har frånvaro?

– Ja precis jag har tagit ledigt typ. Alltså jag vet typ själv inte, det är mina föräldrar som har koll på det där.

LOUISA IDOL 2023

FOTO: TV4

Annons