TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Idol-Alice om nya singeln: "Därför skänker jag bort alla pengar"

11 nov, 2016 
AvMagdalena Divina Khodr
Idol-Alice Svensson är tillbaka, men blir inte rik på sin comeback. För Hänt berättar hon allt om sitt nya projekt.
Annons

Vi lärde känna henne som Idol-Alice 2008. Efter sin andra plats i talangtävlingen har Alice Svensson, 25, bland annat testat vingarna som låtskrivare i USA där hon bott till och från i närmare tre år. Nu är Alice tillbaka som artist, med ett helt nytt sound och sjunger i låten “Woman” om att gå från flicka till kvinna.

Alice Svensson Idol-finalen på Globen, 2008-12-12 (c) Karin Törnblom / IBL
Alice Svensson kom två i Idol 2008.

Men även om låten speglar Alice artistiska utveckling har den specialskrivna singeln en än djupare innebörd. Välgörenhet har alltid legat Alice varmt om hjärtat och när hon blev ambassadör för den internationella barnrättsorganisation Plan Sverige växte viljan att bidra.

– Jag kände att jag ville samla in pengar till det här projektet. Efter att ha rest till Vietnamn och sett arbetet på plats föll det sig naturligt att projektet skulle bli mitt, säger Alice till Hänt.

Alice arbetar ideellt med Plan som är en internationell barnrättsorganisation med fokus på unga flickor. Organisationen är verksam i 51 länder i Afrika, Asien och Latinamerika där de arbetar för barns rättigheter och bekämpar fattigdom.
Alice arbetar ideellt med Plan som är en internationell barnrättsorganisation med fokus på unga flickor. Organisationen är verksam i 51 länder i Afrika, Asien och Latinamerika där de arbetar för barns rättigheter och bekämpar fattigdom.

Sagt och gjort. Kort efter påbörjades arbetet med specialskrivna powerlåten “Woman“. När Alice fick höra slutresultat var känslorna starka.

– Den gick rakt in i hjärtat. Texten handlar om att hitta styrka i sig själv. Det är en låt som alla kan relatera till, helt oberoende av våra enskilda förutsättningar.

Inkomsterna från singeln går oavkortat till projektet i Vietnam.

– Jag önskar att jag hade miljoner att ge. Istället kommer intäkterna från singeln att gå direkt till att hjälpa utsatta barn. Dessa tolv kronor per såld singel är en månads skolgång för en flicka i Tanzania.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons