hänt exklusivt

Idol-Albin avslöjar sanningen om kärlekslivet – berättar om hjärtekrossen

Albin Tingwall

Albin Tingwall, känd från Idol har fått sitt hjärta krossat.
I en intervju med Hänt berättar han nu om de starka känslorna som uppstod i somras.
– Jag har bara försökt tränga undan det där, säger Albin.
Sanningen om Albin och Idas relation i Idol: ”Det är jag och Ida”
0:44

Efter reklamen: Sanningen om Albin och Idas relation i Idol: ”Det är jag och Ida”

(0:44)

Slå på ljud

Albin Tingwall, 19, är en av storfavoriterna i Idol 2022. Vecka efter vecka har han räddats kvar av tittarna och nu närmar sig den stora finalen. Men för att vara ytterligare ett steg närmare finalen gäller det att ta sig vidare även i veckans fredagsfinal. Temat för kvällen är kärlek, något som passar Albin bra.

När Hänt pratar med Albin inför kärleks-kvällen berättar han däremot om oron inför sändningen.

– Ganska bra känns det. Det är någon grej med att man ska prata, det tycker jag är jobbigt. Själva låtarna känns ok. Hela den biten att prata känslor ska bli jobbig. Det kommer nog bli mycket känslor, det är fint på sitt sätt men det blir svårt att sjunga, säger Albin.

Så ser Albins kärleksliv ut: ”Jag trivs väldigt bra som det är nu”

Albin kommer att tillägna sin första låt till sin storebror som funnits med honom hela livet. Men hur ser det då ut på kärleksfronten, jo Albin är idag singel men kärlek är något som han värderar högt i livet.

Vad betyder kärlek för dig?

– Det är det bästa vi har, det är det som gör oss till människor. Det är jättefint, jag älskar kärlek och jag är väldigt emotionell av mig för jag tycker det är fint att kunna visa känslor. Det är en fin egenskap och jag har nära till känslor. Jag är singel så kärlek på det sättet har jag inte.

Har du haft någon relation?

– Nej, jag har haft när jag var mindre. Men det var inget seriöst.

Även om Albin inte har haft något förhållande med en partner så finns en längtan efter att den dagen ska komma – men bråttom har han inte.

– Jag tror att man kan ju säga hela tiden att det är skönt att vara singel men hittar man rätt så kommer det alltid vara skönare än att vara singel. Så självklart, hittar jag rätt vill jag självklart ha någon men jag känner inte att jag har bråttom någonstans. Jag trivs väldigt bra som det är nu. Kommer det någon som rubbar hela min värld så är det fantastiskt men just nu är det ingen stress.

Albin om hjärtesorgen – egna orden om känslorna: ”Det var i somras”

Det visar sig däremot att Albin har varit kär men känslorna slutade inte i någon relation utan blev dessvärre en allt dystrare upplevelse.

Har du upplevt någon hjärtekross eller olyckligare kärlek i ditt liv?

– Ja, på ett sätt. Men vi var inte tillsammans, det var i somras. Den personen visste inte om att jag var kär.

Fick den veta det sen?

– Nej, det är fortfarande... Jag har bara försökt tränga undan det där.

Är det någon vi känner till?

– Alltså... jag vet inte.

När Albin ser tillbaka på det hela kan han dock se en fördel i att gått igenom hjärtesorgen – i alla fall för musikens skull.

– Det är jättebra, man kan bara tänka på det där så får man en helt annan känsla i det man sjunger. Så självklart är det bra i den aspekten men annars är det inte så jävla skönt.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN