Idol 2020: Idolernas hemliga kärleksliv

Idol 2020: Idolernas hemliga kärleksliv

TV4
Nu berättar åtta deltagare om sina hemliga kärleksliv!
✔︎ Triangeldramat: Gick hem med flickvännens kompis.
✔︎ Dumpades på sms – tre dagar innan Idol.
✔︎ Oväntade barnbeskedet: ”Kommer göra det bra”.

Vad vet du om Idol-deltagarnas kärleksliv? Här berättar de själva!

Maya Arctaedius

Maya Arctaedius, 20, har blivit en riktig tittarfavorit i årets säsong av Idol. Under programmets gång har hon berättat om sin tuffa tid i skolan där hon under en lång tid blivit utsatt för kraftig mobbning. Nu tar hon revansch på sina plågoandar och under veckans pressträff skrek hon ut sin glädje:

– Look at me now!

Men även om det på Mayas privata sida har hänt en hel del sedan skoltiden har det på kärleksfronten stått still. Hon lever idag som singel och hoppas på att hon ska ha lärt sig att älska sig själv fullt ut innan hon träffar en livskamrat.

– Jag är singel men jag är inte sökande på det sättet. Jag är ganska trygg och lugn med att vara själv. Och jag tycker att det är jätteviktigt att vara trygg med sig själv innan man börjar leta efter någon annan eftersom det enda man söker då är bekräftelse.

Helt stänger hon dock inte dörrarna för att det skulle kunna finnas någon där ute som hon väljer att dela sitt liv med.

– Skulle jag hitta någon som vill gå på samma resa som jag och har jobbat på sig själv precis som jag har gjort. Om vi kan ha ett partnerskap, då är det inget fel med det, säger Maya innan hon fortsätter med ett leende:

– Men, det är inget jag är stressad över nu. Jag är ju bara tjugo år.

Simon Karlsson
TV4

Simon Karlsson

Simon Karlsson, 26, är en av Idol-säsongens ungkarlar. Men han har inte alltid levt som singel. För Hänt berättar han att han haft ett förhållande som han skulle definiera som seriöst. Trots att uppbrottet inte blev någon stor krasch för Simon berättar han att det satt spår i honom som person.

– Du vet man är ung, man går vidare och vill andra saker i livet. Det är väldigt naturligt.

Och något riktigt avslut blev det inte. Simon avslöjar under intervjun att han och ex-partnern fortfarande har sporadisk kontakt med varandra.

– Vi hörs ibland och kollar läget med varandra. På ett sätt växte man ju ändå upp tillsammans.

Till alla tjejer som tycker att Simon har något alldeles extra kommer han även med glädjande besked. Han hoppas nämligen på att i framtiden kunna träffa någon att dela vardagen med och har inga problem med att beskriva sig själv som en ”förhållande-kille”.

– Jag tror att jag är det. Jag är extremt dålig på att ragga eller känna vibbar. Jag är ingen one night stand-kille. Det känns otroligt märkligt.

Är man intresserad bör man dock försöka lära känna Simon innan man lägger korten på borden. Även om han blir glad för alla meddelanden som haglat in hans inkorg på Instagram sedan han blev klar för Idol lägger han inte speciellt stor vikt vid kärleksförklaringarna.

– Det har kommit obehagligt mycket meddelanden. Det är klart att det är jättesmickrande och kul men det är lite svårt att bemöta vissa.

Idol 2020: Nova Luther
TV4

Nova Luther

Nova Luther är en av säsongens yngsta deltagare. Bara 15 år gammal har hon lyckats sjunga sig in i såväl tv-publikens som Idol-juryns hjärtan. Sången, skolan och vänner är vad hennes liv består av till vardags och någon kärlek har det inte blivit tal om.

– Nej jag är singel och har aldrig haft ett förhållande, skrattar Nova när hon får frågan.

Inte heller har hon haft någon tanke på att hon en dag kanske kommer att vilja ha någon vid sin sida.

Är en partner något du vill ha i framtiden?

– Nä.. eller jo, eller jag vet inte. Det är inte något som jag går runt och tänker på utan jag är ganska bekväm med att vara själv. Dessutom har jag ju det här nu med hela Idol-grejen.

Idol 2020: Herman Silow
TV4

Herman Silow

Herman Silow må ha gjort succé då han sedan han klev in i Idol men trots glädjen över den nyvunna lyckan är det inte bara en dans på rosor. Bara tre dagar innan hans första audition valde hans flickvän sedan ett och ett halvt år tillbaka att göra slut – över sms.

– Det är klart att jag blev hjärtekrossad. Det är klart, någonstans så hade jag väl förstått det men det var tråkigt. Jag blev ledsen och jag blev lite besviken.

Någonstans kan Herman dock känna att det finns något positivt i att bli lämnad på det sättet han blev. Ett fint avslut med ett samtal öga mot öga kanske hade gjort ondare.

– På något sätt var det skönt att hon gjorde det på ett så dåligt sätt. Då kan man rycka på axlarna och säga "fuck det där" liksom.

Och något dejtande har det inte blivit under de månaderna som gått sedan flickvännen lämnade. Idag menar Herman att det kommer krävas mycket för att han ska vara beredd att kasta sig in i ett nytt förhållande.

– Mina vänner brukar kalla mig munk så nej redo för att dejta igen har jag inte varit. Jag skulle väl inte säga att jag är jättehjärtekrossad men det kommer krävas mycket för att jag ska kunna lita på någon igen, så är det.

Ella Hedström
TV4

Ella Hedström

Ella Hedström, 22, från Stockholm dejtade en hel del innan hon klev in i programmet. Men någon kärlek vart det aldrig och för att använda hennes egna ord är hon idag "single and ready to mingle".

Under inspelningarna av programmet lever dock deltagarna tätt och har konstant kontakt med varandra. Att det skulle uppstå kärlek mellan några av deltagarna är inte första gången och Ella verkar inte helt ha slagit bort tanken på den saken när Hänt frågar henne.

Finns det någon av deltagarna du har ett extra öga för?

– Nej eller det får vi se, säger hon mystiskt och ler lite.

Men lägg av, jag ser ju att det finns någon!

– Haha, nej jag tänker inte säga något.

Vem av Idol-deltagarna som kan tänkas ha fångat hennes intresse återstår dock att se!

Idol 2020: Niklas Hultberg
TV4

Niklas Hultberg

Stridspiloten Niklas Hultberg, 31, har inofficiellt blivit utsedd till det här årets största Idol-hunk. Inte heller skäms han om att berätta att han valde sitt yrke just för att kunna imponera på damerna. En strategi som inte har gått speciellt bra – fram till alldeles nyligen.

Niklas har tidigare varit gift men är sedan en tid tillbaka frånskild. Men i december slog kärleken till igen och idag lever han lyckligt tillsammans med sin flickvän, som än så länge vill hålla sig anonym.

– Jag är väldigt lycklig som har hittat min flickvän. Vi träffades ganska nyligen men alltså jag vill ju ha familj med den här kvinnan för hon är så jävla bra, hon är helt underbar.

Vill du ha barn?

– Ja, någon gång i framtiden. Inte just nu kanske men jag längtar jättemycket efter att bli pappa och tror att jag skulle göra det jobbet väldigt bra också.

Helt självklart att det skulle bli han och flickvännen i slutändan har det dock inte alltid varit. Det var på en studentfest som paret träffades för första gången. Men efter att under hela kvällen haft ögonen på sin framtida kärlek fick han nobben och valde att gå hem med hennes tjejkompis istället.

– Jag hade en kompis där som hade pratat upp mig som fan innan jag kom. Om hur snygg och trevlig jag var och att jag var stridspilot. Så sen när jag kom där fanns det redan fyra tjejer som var väldigt intresserade.

Trots att hon tidigare hade gett Niklas ett nej hörde dock flickvännen av sig en tid efter kvällen och frågade om han ville ses.

– Det var ett riktigt triangeldrama där jag hade varit med hennes kompis men egentligen ville ha henne. Jag hade kunnat berätta mycket om det där och det slutade inte så bra eftersom de två inte pratade med varandra på flera månader efter.

Paulina Pancenkov
TV4

Paulina Pancenkov

Paulina Pancenkov, 20, hade blickarna på sig samma sekund som hon klev in till hennes första audition. Anledningen var att hon är syster till Melodifestivalen-artisten Suzy P.

Precis som systern har hennes liv alltid till stor del bestått av musiken. Några längre kärleksrelationer har Paulina inte haft – även om hon som ung varit intresserad.

– Men det har ju inte fungerat så bra så jag tror faktiskt att jag klarar mig bäst ensam. Det har ju varit när man var ung så jag har inte blivit jättesårad och varit med om något som påverkar mig grovt. Men du vet, man kanske har hållit på med någon kille och så har det blivit tjafs.

Sedan Paulina började satsa helhjärtat på musiken har kärleken även kommit längre och längre ner på hennes prioritetslista.

– Förut var jag bestämd på att jag gifta mig när jag var 21 och få barn när ja g var 22. Men nu fyller jag snart 21 och jag vill koncentrera mig på min dröm. Sen när jag har uppnått den kan jag tänka på familj och barn.

Med det menar Paulina dock inte att hon stänger sig helt för kärleken under åren framöver. Kommer kärleken så kommer den och när Hänt ställer frågan om det kanske finns någon av de andra Idol-deltagarna som hon har ett extra öga för får vi ett oväntat svar:

– Nej men Affe är jävligt snygg, haha.

Men kan det bli något där?

– Nej nej, gud. Vi är bara vänner.

Caspar Camitz
TV4

Caspar Camitz

25-årige Caspar Camitz har blivit lite av en tittarfavorit i årets Idol. Den bohemiske artisten från Norrtälje har, till alla förhoppningsfulla kärleksfulla fans stora besvikelse, redan en flickvän.

– Jag och Vanessa har varit tillsammans i ungefär 1,5 år, berättar Caspar för Hänt.

Det var förra sommaren som kärleken slog ner som en blixt från klar himmel, när Caspar var ute och gick i Norrtälje mitt på dagen med några vänner. Vanessa kände en av dem och stannade för att prata.

– Vi träffades spontant, utomhus på gatan. Vi fick ögonkontakt och då var det klart.

Caspar berättar vidare att Vanessa pluggar juridik, och att hon har varit och tittat på honom live i Idolstudion innan Corona satte stopp för publik.

När Caspar får frågan vem han kommer bäst överens med av idolerna kommer svaret direkt:

– Nadja. Bara det att hon är så kaxig (skratt). Men jag kommer bra överens med alla – Herman, Nadja, Simon...

– Nämen Nadja är verkligen inte kaxig, men vi brukar reta varandra lite. Hon säger att jag är tidsoptimist och jag säger att hon är mobilnörd.

Caspar förklarar vidare att det är lätt att komma nära varandra när man är med i ett sammanhang som Idol och dessutom bor på samma hotel. Han betonar däremot att det inte finns någon romans mellan honom och Nadja.

– Kärleksrelation är det inte, men vänskap. Jag har ju en tjej där hemma. Nadja och jag är bra vänner, men det blir så när man bor så nära varandra.

Gabriel Abdulahad
TV4

Gabriel Abdulahad

Gabriel Abdulahad är tillsammans med Nova en av de här årets yngsta artister. I en intervju med Hänt berättar han om hur han kämpar med att klara av studier och musikkarriären samtidigt. Även om han är fast besluten att gå klart gymnasiet medger han att plugget hittills varit tufft för honom.

Därför har det heller inte funnits mycket tid över för kärleken. Gabriel har inga relationer bakom sig men sedan en tid tillbaka har han fått upp ögonen för en tjej.

Har du berättat för henne att du är intresserad?

– Kanske.

Är det besvarat?

– Nej.

Så du är olyckligt kär?

– Nej, inte kär men lite intresserad. Och jag tror att hon också är lite intresserad. Vi har skrivit lite bara.

Hur Gabriel har träffat denna mystiska kvinna återstår dock att se!

Affe Hagström
TV4

Affe Hagström

Affe Hagström, 21, omnämns ofta i intervjuer med andra deltagare. Både som en schysst kompis och som en stilig kille. Men trots att han själv berättar att hon kommit många av de andra artisterna nära så berättar han även att han själv idag är singel. Inte heller finns det någon som han har ett litet extra öga för menar han.

– Nej jag är singel och det finns ingen som jag har ett extra öga för.

Inte heller har han haft speciellt mycket tid att ägna sig åt dejting då han precis klev ur en längre relation. Trots att uppbrottet kom från båda sidor har separationen tagit hårt på Affe.

– Det var ett jobbigt avslut men det var ett beslut från båda parter så det känns ändå okej. Vi bodde inte tillsammans med varandra men vi bodde väldigt nära varandra så vi umgicks väldigt mycket.

Har ni kunnat fortsätta vara vänner efteråt eller hur ser er relation ut idag?

– Nu har mitt ex flyttat väldigt långt bort för att plugga så vi ses ingenting. Men vi har kontakt och är vänner, absolut.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN