Idol-deltagarna sjunger live på fredag – Herman Silow om TV4:s beslut

Herman Silow

På fredag ska alla idoler återvända till scenen för första gången sedan flera av dem insjuknade i corona.
I en intervju med Hänt berättar Idol-deltagaren Herman Silow vad han tycker om TV4:s beslut.
Slå på ljud

Herman Silow är en av de Idol-deltagare som för två veckor sedan testades positivt för covid-19. Sedan dess har han varit tvungen att framföra sina låtar från hotellrummet istället för scenen.

För Hänt berättar Herman om den minst sagt annorlunda situationen, och hur det på något sätt var mer nervöst än det han gjort tidigare.

– Jag tyckte det var ganska nervöst att sjunga från hotellrummet faktiskt, och jag brukar aldrig bli nervös. När vi körde igenom låten var det helt fine men sen när de bara ”nu gäller det, nu ska vi ut till hur många tittare som helst”, så blev det jättenervöst. Vet inte varför, men så var det, förklarar han och fortsätter:

– Men andra gången började det kännas lite tråkigt. Två veckors förberedelser och så känns det som att spela in en cover hemma.

Herman Silow om att vara isolerad

Efter att deltagarna testats positivt för corona fick de tydliga restriktioner från TV4 om att hålla sig isolerade. I tisdags fick Herman för första gången lov att röra sig fritt.

Trots att det såklart har varit tråkigt att hålla sig på sitt hotellrum berättar Herman att han ändå har haft det helt okej i sin ensamhet.

– Det har ju varit jättetråkigt fattar jag ju nu när jag blivit utsläppt, men jag försvinner lite grann och kommer in i någon slags trans där jag mediterar loss. Jag gör det inte aktivt, men det bara händer på något sätt. Jag bara försvinner i tankarna, berättar han innan tillägger:

– Men nu hatar jag mitt rum.

Då Herman inte har haft något fönster på sitt rum har han haft tillåtelse att gå ut och ta luft lite då och då, men utöver det har han blivit tillsagd att hålla sig på rummet så mycket som möjligt.

Hermans ord om TV4:s nya beslut

På fredag är det dags för ännu en direktsändning och till mångas glädje har TV4 gått ut med att alla tävlande nu ska få uppträda på Idol-scenen igen, och en av de lyckliga är givetvis Herman.

– Det känns jättekul. Jag har sett fram emot att få stå på scen igen. Jag var ju jättebesviken på att jag inte kunde göra det förra veckan, men nu känns det jättekul att få komma upp och göra det.

Då det har gått rätt så lång tid sedan deltagarna insjuknade litar han också helt på TV4:s beslut om att låta de komma tillbaka.

– Nu är det två veckor och det är ju inkubationstiden och alla är friska efter den. Så jag tycker det känns rimligt, säger Herman Silow till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Idol-Caspar Camitz om kärleken till flickvännen Vanessa

LÄS OCKSÅ: Nadja Holms ärliga ord om kärlekslivet: ”Väldigt petig”

FOTO: TT

SENASTE NYTT!