Fredrik Lundman lämnar landet efter Idol 2021 – därför flyttar han

FREDRIK LUNDMAN

Fredrik Lundman gjorde succé i Idol 2021 och sedan dess har karriären gått som på räls.
Nu väntar nya äventyr – även internationellt.
– De har följt min karriär i Sverige via USA, säger Fredrik i en intervju med Hänt.
Idol-Fredrik Lundmans unika hotellrum – se personliga bilderna här
1:03

Efter reklamen: Idol-Fredrik Lundmans unika hotellrum – se personliga bilderna här

(1:03)

Slå på ljud

Fredrik Lundman, 29, kom på en femteplats i Idol 2021. Hans resa i programmet blev det mycket händelserik och nästan varenda fredag skapade han rubriker med bland annat sitt röst-problem.

Även efter att Fredrik fick lämna programmet var tittarna fundersamma. När de skulle rösta på honom kom de nämligen fram till Lana Sulhavs, 23, telefonsvarare och ilskan var total. Fredrik kunde däremot släppa saken och blicka framåt istället.

Och att blicka framåt är något som Idols alldeles egna cowboy just nu har fullt upp med. Nu är det både samarbeten med internationella låtskrivare samt en karriär i USA som står på agendan!

Fredrik Lundman om samarbetet med Dolly Partons låtskrivare

Fredrik har tidigare berättat för Hänt att han har fått kontakt med en av Dolly Partons låtskrivare. Dessvärre har de inte fått till något låtskrivande ihop än, då hon befinner sig i USA och han i Sverige.

– Hon är fortfarande i USA, men ska komma över till Sverige. Hon har ju följt min Idol-karriär tydligen, från USA! Hon gillar mitt artisteri och det jag gör för countrymusiken i Sverige och Europa. Så hon vill jättegärna skriva med mig och sedan får vi se vad som händer!, har Fredrik berättat för Hänt.

När samarbetet blir av är dessutom bara en tidsfråga.

– Det är bara en tidsfråga om det kommer ske i februari eller mars. Ingen aning, det sker när det sker. Det kanske blir jag som åker över till USA, vem vet?

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fredrik Lundman om att lämna Sverige efter Idol 2021

Förutom att turnera landet runt och spela för sina fans så är Fredrik Lundman också aktiv på sociala medier. Till en av hans senaste inlägg på Instagram avslöjade han att Nashville väntar på honom.

”Nashville, I'm comin' for ya!”, skrev Fredrik då.

När Hänt når honom berättar han mer om beslutet:

– Absolut, absolut! Vi får se när det blir av, säger han.

Så det är inte hugget i sten?

– Nej, just nu väntar jag på diverse avtal med skivbolag och boknings-agenturer och allt vad det innebär. Så då får vi se allt som händer med det.

Fredrik Lundman har redan gjort sig känd på den amerikanska marknaden. Häromveckan blev han till och med sponsrad med ett par nya cowboyboots.

– De har följt min karriär i Sverige via USA, hur vet jag inte, men på något jävla vänster. Så de ville stötta mig och skicka ett par boots till mig så jag tackade ja, säger Fredrik Lundman och fortsätter:

– Man börjar liksom förstå att USA verkar acceptera den svenska cowboyen. Nu ska jag bara invänta skivkontrakt och vilka jag ska samarbeta med.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN