TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

Därför känner du igen Fredrik Andersson i Idolraketen 2021

26 aug, 2021 
Fredrik Andersson i Farmen och Idol
Fredrik Andersson är en av de tävlande i Idolraketen 2021.
Känner du igen honom?
Inte så konstigt, då han synts i tv-rutan tidigare!
Annons
Möt Idols nya jurymedlem – Katia MosallyBrand logo
Möt Idols nya jurymedlem – Katia Mosally

Idol 2021 är igång och med sig har produktionen en hel del förändringar. Bland annat är det en ny jurymedlem, Katia Mosally, samt Pär Lernström, 40, har en ny sidekick, Youtubern Anis don Demina, 28.

Anis leder det nya programmet Idolraketen, där tv-tittare kan skicka in en ansökan till tävlingen efter att alla auditions redan har ägt rum. Anis väljer sedan ut 20 favoriter som tittarna kommer att kunna rösta fram som möjlig Idolkandidat.

En av de utvalda från Göteborgs sektion är Fredrik Andersson, 23, från Grästorp.

Fredrik Anderson i Idolraketen

Raketen-deltagaren från Grästorp har skickat in ett bidrag där han sjunger en helt otrolig version av Proud Marys legendariska låt Rollin' on a river. Kommer detta ta honom hela vägen till kvalveckan in i Idol? Det får framtiden utvisa!

– Fredrik Andersson här. Jag är 23 år och älskar att sjunga bara. Jag är jättedålig på att prata om mig själv, säger Fredrik i sin presentation.

Annons

Men hur kommer det sig att tv-tittarna kan komma att känna igen Fredrik? Jo, han har ju faktiskt synts i tv-rutan tidigare!

Fredrik Andersson sjunger Rollin' on a river i köket
Fredrik sjunger i köket.

Fredrik Andersson i Farmen 2020

Fredrik har gjort succé i rutan tidigare då han var en av deltagarna i Farmen 2020. Det var året då Paolo Roberto, 52, fortfarande var programledare. Och Fredrik tog sig riktigt långt i tävlingen. Han trillade faktiskt precis vid målsnöret, så någon vinst blev det dessvärre inte.

Fredrik Andersson har medverkat i Farmen 2020

Fredrik Andersson i Idol 2015

Men Fredriks Idolresa började inte i år. Den drog igång redan år 2015 då han sjöng en trudilutt för juryn, som då bestod av Anders Bagge, 53, Laila Bagge, 48, och Alexander Bard, 60.

Annons

Fredrik framförde då två låtar, Not the only one och All of me.

Bard undrar om Fredrik inte tränat något på musik, och Fredrik erkänner att han inte gjort det. Alexander Bard menar på att Fredrik besitter en jättetalang.

– Men det märks att du inte har någon styrsel på din röst över huvudtaget, sa Bard efter att Fredrik sjungit sin första låt.

Fredrik Andersson sökte till Idol år 2015
Fredrik Andersson sökte till redan Idol 2015.

Efter andra låten så kom juryn överens om att ge Fredrik en guldbiljett, men då med kravet att han skulle öva ordentligt inför slutaudition.

Resan tog dessvärre slut i ett senare skede och nu gör alltså Fredrik comeback och hoppas på revansch!

FOTO: Privat/TV4, Daniel Ohlsson/TV4

Annons