LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Efter Idol - Kadiatou Holm Keitas besked om Melodifestivalen

28 maj, 2019 
AvSarah Mansouri
Kadiatou Holm Keita ler mot kameran och uppträder under Idol 2018.
Kadiatou Holm Keita blev ett känt ansikte i Sverige under hösten 2018 när hon medverkade i Idol och landade på en imponerande andraplats i tävlingen. I podcasten Vad har Hänt? berättar artisten om livet idag och ger besked om Melodifestivalen 2020.
Annons
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsenBrand logo
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsen

Kadiatou Holm Keita, 17, var en av deltagarna i Idol 2018 på TV4. Hon tog sig ända till final, där hon landade på en andraplats i tävlingen efter Sebastian Walldén, 24.

Finalen ägde rum i december och i podcasten Vad har Hänt? berättar Kadiatou om hur livet ser ut idag, fem månader efter finalen.

För att kunna medverka i Idol var artisten tvungen att hoppa av skolan i höstas när hon då egentligen skulle haft sin första termin år två på gymnasiet – detta tar Kadiatou dock igen nu under våren.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag hade ju världens dilemma om jag skulle gå klart skolan eller inte och jag valde att gå klart. Jag vägrade också att gå om för att jag är ingen skolmänniska och ett till år i skolan skulle betyda att jag skulle hoppa av. Så jag valde att ta igen allting, säger Kadiatou och fortsätter:

– Så min hjärna har varit död de senaste månaderna för jag har haft så jävla mycket plugg. Jag har tagit igen två terminer på en.

Annons

Förutom skola är hon signad till ett skivbolag och har varit på flera gig runtom i Sverige de senaste månaderna. Den forna Idol-deltagaren avslöjar också att ny musik är på gång.

– Jag har ju lite musik nu, men det håller jag på lite till men det kommer, säger Kadiatou.

Har fått frågan

Till skillnad från många andra Idol-deltagare är Kadiatou bestämd när det gäller Melodifestivalen. När Melodifestivalen 2020 kommer på tal säger hon:

– Det sker inte, erkänner Kadiatou och fortsätter:

– Alla gör Mello.

Men det är samtidigt inte helt uteslutet att hon någonsin kommer tävla i programmet. Kadiatou menar att hon kan tänka sig att hon kan söka sig till programmet om några år framöver.

– Långt fram, när folk har glömt bort att jag har varit med i Idol. Jag vet inte men jag har inte samma relation till Melodifestivalen som jag har till Idol, förklarar Kadiatou.

Hon menar att drömmen om Idol har funnits där sedan barnsben, medan det inte varit samma sak med Mello.

Annons

Idol drömde jag om redan när jag var fyra år gammal, Mello har jag aldrig kollat på det sättet. Jag har aldrig sett det som något såhär att ”Oh my god, Melodifestivalen där måste jag vara med”, säger Kadiatou.

Däremot erkänner Kadiatou att hon har fått frågan om att vara med i musiktävlingen.

– Men jag har faktiskt sagt nej, för att jag. Jag vet inte men det känns som att det har blivit en trend att man går från Idol till Mello. Jag vill inte vara med i den trenden, säger Kadiatou Holm Keita i podcasten.

Hör hela intervjun med Kadiatou i avsnittet ”När Grey’s Anatomy spelar ens låt”. Du hittar podcasten här.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Mattias Hansson/TT

Annons