TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Efter beskedet i TV4:s sändning – kollapsen som tittarna inte fick se

28 okt, 2017 
Malin Ljung
När Erika Bitanji fick reda på att hennes resa i Idol var över bröt hon ihop fullständigt. I direktsändningen kunde tittarna se hur Pär Lernström tvingades avbryta intervjun för att krama om henne. När kamerorna slocknade fick 17-åringen krishjälp från bland andra en psykolog.
Annons

Gårdagens fredagsfinal av Idol avslutades med dramatiska bilder. Erika Bitanji fick minst röster och tvingades lämna tävlingen, och samtidigt som resultatet kom bröt 17-åringen ihop totalt. Det sista tittarna fick se var att programledaren Pär Lernström tvingades avbryta planen att intervjua Erika i sändningen, istället fick han fånga upp henne i sin famn för att stötta henne i känslokollapsen.

– Tanken var att vi skulle prata med Erika där i sändningen, men det gick ju inte, hon bröt ju ihop, erkänner Pär Lernström i Idol Extra.

Minuter efter att beskedet om att Erikas Idol-resa var slut gjorde Lernström än en gång ett försök att intervjua i henne i just efterprogrammet Idol Extra. Där lyckades hon till en början samla sig och berätta att hon hade sin utgång ur tävlingen på känn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag vet inte varför jag åkte ut, folk kanske tänker att de inte behöver rösta för att jag skulle gå vidare ändå. Men man måste verkligen rösta på sina favoriter om man vill att de ska gå vidare, säger Erika Bitanji och börjar än en gång gråta.

Annons

Hon förklarar sina tårar med att hon började tänka på sina föräldrar, varpå Lernström än en gång fick överge intervjuandet i direktsändning för att stötta 17-åringen.

– De är superstolta över dig, du har gjort en fruktansvärt imponerade resa. Ingen som hade det här bakom sig hade kunna göra det här, säger han.

När kamerorna slocknade fanns personer inom produktionen vid Erikas sida. Varje vecka finns det dessutom en psykolog i kulisserna som finns tillhands för deltagarna.

– Vi har psykolog på plats som hon kommer att få prata med, säger Idols pressansvarige, Anders Edholm, och fortsätter:

– Vi har alltid en psykolog på plats och som ringer upp den som åkt. Så den kommer ringa upp henne under nästa vecka för att följa upp.

Edholm berättar att programledaren Pär Lernström är väldigt engagerad i Idol-artisternas mående, men något som inte syntes var att även andra profiler inom produktionen snabbt fanns vid Erikas sida när sändningen var över.

– Jurymedlemmarna stod och väntade för att komma fram och få krama om henne, säger Edholm.

 

Här tröstar Pär idolen i TV4-studion – trots att kamerorna slocknatBrand logo
Här tröstar Pär idolen i TV4-studion – trots att kamerorna slocknat

FOTO: TV4

Annons