Dyra detaljen i Chris nummer – så mycket kostade specialbehandlingen

Chris Kläfford är den stora favoriten i årets Idol och igår framförde han en duett tillsammans med Kevin Klein. Duon var i gårdagens sändning ensamma om att få dyra specialeffekter i sitt gemensamma nummer.

I gårdagens Idol-avsnitt fick deltagarna framföra duetter tillsammans och två som intog scenen som en duo var Chris Kläfford, 28, och Kevin Klein, 25. Killarna framförde låten “Where the streets have no name” tillsammans och var det enda framträdandet som fick pyroteknik på scenen.

– Låten handlar om burning love så koreografen hade tänkt ut att vi skulle ha pyroteknik i numret, berättar Kevin för Hänt.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

När det kommer till framträdandet har deltagarna inte mycket att säga till om, det är produktionen som bestämmer det mesta, men idolerna får vara med och påverka så mycket de kan.

– Produktionen bestämmer över numret, sen får vi komma med åsikter också. Hade vi inte velat ha eld så hade vi kunnat säga det, säger Kevin.

Men i gårdagens sändning var det bara Chris och Kevin som fick specialresurser och de kostar flera tusen kronor att få till dessa extraeffekter på scenen.

– Jag visste inte att det kostade så mycket, säger Kevin och fortsätter:

– Det har jag inte tänkt på. Jag hoppas att de andra också får pyroteknik framöver då så att det blir rättvist.

Pressansvarige Anders Edholm berättar att pyroteknik kostade produktionen 5000 kronor. Och berättar att det blir större show av framträdandena ju längre de kommer i tävlingen.

– Specialeffekterna måste passa låten och om man tänker att eld passar rock så var det här den enda låten ikväll som passade med eld. Alla deltagarna kommer få sin chans att få sina effekter framöver.

Nivån på årets finalister är väldigt hög. 

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini, Anders Bagge är de som sitter i juryn. 

 Gina Dirawi och Pär Lernström är programledaren för Idol 2017.

Daniel Redgert är flygande reporter i Idol extra. 

Programledarna Gina Dirawi och Pär Lernström.

LÄS OCKSÅ: Kevins rädsla för tittarfavoriten Chris – hemliga konversationen inför kvällens TV4-sändning

SE OCKSÅ: Idol-produktionen hyllar Jonna & Johanna: “Så mysiga”

Idol-produktionen hyllar Jonna & Johanna: "Så mysiga"
Slå på ljud

Foto: IBL

 

 

FRÅN FÖRSTASIDAN