LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Doni Jusufis uppträdande och historia i Idol väcker starka reaktioner

29 aug, 2023 
Simon Lundh
idol
Idol 2023 har startat.
Nu delar deltagaren Doni Jusufi med sig om sina starka känslor inför sin medverkan.
En medverkan som minst sagt berörde tittarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Premiär för Idol 2023 – här är allt vi vet om årets programBrand logo
Premiär för Idol 2023 – här är allt vi vet om årets program

Startskottet för Idol 2023 har gått och nyligen hade programmet premiär i tv-rutan.

I första avsnittet stannar turnébussen till i huvudstaden Stockholm och tittarna har redan reagerat starkt efter ett visst uppträdande i första avsnittet.

Doni Jusufi starka känslor inför sin audition

Första avsnittet rör direkt upp känslor för deltagarna, kanske speciellt för Doni Jusufi som innan han går in till juryn delar med sig av en stark historia.

För två år sedan bröt han kontakten med sina föräldrar. I klippet inför sin audition berättar han varför.

– Jag har förlorat så många människor i mitt liv. Mina föräldrar accepterar inte min sexuella läggning. Jag har försökt och försökt och försökt, men det fungerar inte, berättar han och fortsätter:

– Jag fick en känsla av att jag bara föll, jag kunde inte greppa ett liv utan mamma och pappa. Jag har alltid vetat att jag är gay. Jag har förstått att det här kommer att vara tufft, att det här kommer att vara pissjobbigt. Jag var ständigt rädd för att någon skulle få reda på det. Jag hade väl ingen... Ingen. Punkt. Jag hade ingen, säger han.

Annons

För TV4 berättar Doni också om hur han tror hans föräldrar reagerar på hans medverkan i programmet.

Jag har inte lagt någon tanke på det, nu när jag tänker på det är det så klart en skräckblandad förtjusning. Jag vill inte såra dem, någonstans finns det ju kärlek åt båda hållen. Men det är en tjusning i att få våga vara den jag är. Det är både och. Jag är mest taggad på att få möta publikens reaktioner, bland annat folk från Kosovo som jag, eller liknande kulturer som kan relatera. Det är därför jag gör det här. Det priset är värt mer än oro.

Tittarnas starka reaktioner efter första avsnittet av Idol 2023

På sociala medier strömmar det in reaktioner efter Donis framträdande.

"Så vacker röst och härlig människa. Du kommer att gå långt sikta mot stjärnorna", skriver en tittare.

"Så fint och så berörande. Tårarna flödade och det kändes i hela kroppen. Heja dig Doni. All kärlek! Lycka till med din musikaliska resa", skriver en annan.

Annons

"Enorm utstrålning och underbar röst. Hoppas få se mer av honom.", skriver en tredje.

”Doni! Du duger mer än väl som du är! Om någon tycker annorlunda, är det denne någon som inte duger! Glöm aldrig det! Allt löser sig……i sinom tid och du kommer att lyckas, var så säker!”, skriver en fjärde.

Synd att inte bli accepterad av sina föräldrar! Det är ju 2023 NU”, hälsar en femte person.

”Stå upp för vem du är. Stå upp för dina drömmar.Gör det utan att bry dig om vad andra tycker.”, skriver en sjätte person.

Hur gick det då för Doni på sina audition? Han knep en guldbiljett när han framförde sin egenskrivna låt The Rain och tog sig vidare till nästa steg i tävlingen. Vilket betyder att vi kommer få se mer av den skönsjungande debutanten.

Hänt har sökt Doni Jusufi via TV4.

FOTO: TV4

Annons