Därför ratade Laila Bagge Chris – nu avslöjas juryns hemliga krav

Idol-Chris har sökt till programmet tidigare säsonger, och en av dem som har valt bort honom då är den förra jurymedlemmen Laila Bagge. Nu avslöjar hon varför Chris inte fått gå vidare när hon haft en röst att lägga.

Som bekant är det flera av Idol-deltagarna i årets säsong som sökt till programmet tidigare. Tittar-favoriten Christoffer ”Chris” Kläfford, 27, har totalt sökt tre gånger tidigare, och två av dessa gånger har Laila Bagge, 44, varit en av jurymedlemmarna som valt att inte skicka honom vidare i tävlingen. När Chris gästade Rix Morronzoo under onsdagen, där Laila nu är programledare, passade han därför på att ställa henne mot väggen.

– Det fanns en anledning, säger Laila och fortsätter:

– Det är alltid olika som söker varje år och man är olika utvecklad. Detta året till exempel är det jag har hört  väldigt mycket bättre än vad du varit tidigare, även om du varit väldigt bra. 2015 gick du ganska långt, du var bland de sista vi valde mellan.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Senast Chris sökte var 2015 – samma år som Martin Almgren, 29, gick vinnande ur tävlingen. Laila avslöjar nu att Chris då valdes bort av den anledningen att han var för lik Martin, då det finns riktlinjer för att artisterna inte får vara för lika varandra.

– Det är också en sån grej som man kanske inte pratar om, men själva juryarbetet är också att… det får inte vara så många som faller in under samma nisch eller känsla. Det ska vara lite blandat, lite pop, lite rock, lite r&b, så det inte är tolv artister som är likadana, fortsätter Laila.

Men till skillnad från förut passar hon nu på att hylla Chris för hans talang.

– Jag tror att du har väldigt goda chanser, jag skulle nästan säga att det är avgjort, säger hon.

Chris i årets Idol.

Chris har tatuerat in kärleken Bobs pussmun på sin nacke. 

Chris i Idol 2015.

Chris i Idol 2010.

Chris i Idol 2010.

Chris i Idol 2017.

LÄS OCKSÅ: Se Idol-Chris magiska framträdande – som får hela kontrollrummet att stanna

LÄS OCKSÅ: Laila Bagge vägrade svara på sexfrågan – nära kräkas i direktsändning

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN