Idol 2023 marknadsföring banner

Därför känner du igen Simon Näslund i Idol 2023 – kopplingen till Danny Saucedo

11 sep, 2023 
https://image.hant.se/Jonna-Lawaets-byline.png.jpg?imageId=9007046&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Jonna Lawaetz
Idol 2023 har dragit igång med dunder och vi har fått se flera begåvade sångare möta juryn.
En av de sökande i årets tävling är Simon Näslund och kanske känner du igen honom sedan tidigare?
Här är varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Premiär för Idol 2023 – här är allt vi vet om årets program
Premiär för Idol 2023 – här är allt vi vet om årets program

2023 års säsong av Idol är i full gång och i måndagens avsnitt befinner sig Idolturnén tillbaka i Stockholm för att hitta huvudstadens allra bästa talanger.

Precis som tidigare år börjar musiktävlingen med att ett antal sökande genomför sina auditions, för att sedan antingen tvingas lämna tävlingen eller ta sig vidare till slutaudition.

Därför känner du igen Simon Näslund i Idol 2023

En av de tävlande i måndagens avsnitt är 23-åriga Simon Näslund, som ursprungligen kommer från Husqvarna men är idag bosatt i Stockholm. Och att han är taggad på att ställa sig framför juryn är tydligt.

– Det känns väldigt overkligt, det känns inte helt som att jag är här just nu, säger Simon i synk precis innan han går in och gör sin audition.

Annons

Han går in till juryn med stort självförtroende och framför sin egenskrivna låt Vänder ryggen.

Du kanske tror att du känner igen Simon från tv-rutan tidigare? Det är mycket möjligt att han är ett bekant ansikte då han tävlade i Talang 2017. Vid tiden var han 16 år och lyckades charma hela svenska folket hela vägen till semifinalen. Där han dock blev utröstad och slutade på sjätteplats i tävlingen.

Simon Näslund i Talang 2017. Foto: Youtube
Simon Näslund i Idol 2023. Foto: TV4

Simon Näslunds koppling till Danny Saucedo

Förutom framträdandet i Talang 2017 har Simon släppt några egna låtar på Spotify. Och på Instagram uppdaterar han flitigt om sin musik och publicerar då och då klipp från där han sjunger.

Annons

Ett av klippen han lagt upp är ett ihopklipp med ingen mindre än Danny Saucedo, som sitter och spelar piano och sjunger. Simon har då klippt in sig själv i videon där han körar till Dannys låt.

”Danny Saucedo, behöver du en körsångare är det bara att säga till”, skriver Simon till klippet.

Klippet har fått många kommentarer av följare som hyllar Simons sång men även Danny själv har sett klippet och kommenterar med en eldlåga-emoji.

Hänt har sökt Simon Näslund för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons