LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Därför bar inte Anders Bagge rosa bandet – beteendet som stack ut

14 okt, 2023 
ANDERS BAGGE, IDOL 2023
Idol-hösten är igång och i flera veckor framöver kommer vi nu få se Idol-juryn i alla möjliga skepnader och outfits.
Men under gårdagens fredagsfinal stack Anders Bagge ut...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ombytta roller – Anders Bagge gör en Idol-auditionBrand logo
Ombytta roller – Anders Bagge gör en Idol-audition

Anders Bagge, 55, är en given medlem i Idol-juryn, där han suttit med de senaste 15 åren. Vid sin sida har han jurymedlemmarna Kishti Tomita, 59, Alexander Kronlund, 51, och Katia Mosally, 36.

Under gårdagens fredagsfinal hade juryn även en femte medlem, i form av Idol-vinnaren Chris Kläfford, 34.

– Jätteroligt, det är ju lite av en barndomsdröm. Jag menar, första gången som Idol sändes, det var ju 2004 och då var jag 15 år kanske. Nu är man en gammal gubbe liksom och då får man sitta i juryn. Jättekul!, sa Chris till Hänt efter sändningen.

– Tables have turned, la han till och syftade på att han själv en gång i tiden stått och blivit bedömd av en jury.

Aus tvingas lämna Idol – kritiken mot låtlistan

Idol har nu dragit igång på riktigt för säsongen och varje fredag görs det upp om vilka som får stanna kvar i tävlingen. Den här veckan var temat "Idoler genom tiderna" vilket betyder att årets idoler skulle sjunga en låt från en artist som själv varit med i Idol.

Annons

Men det här med teman och begränsade val av låtar är något som ibland kan vara en utmaning. Det blev Aus Ayob, 28, som tvingades lämna tävlingen och efteråt hade hon lite kritik mot just det här med låtvalen.

– Det klart jag är ledsen, jag känner att jag har väldigt mycket att visa. Det är svårt när man får en lista på låtar som man måste välja mellan. Det känns som att man inte kan visa sin fulla potential. Jag önskar att jag kunde fått sjunga mina egna låtar, då hade man kunnat visa mycket mer. Men det är som det är, jag tycker alla som är bakom mig är jätteduktiga, sa Aus i programmet och fortsatte:

– Jag är bara tacksam att jag kommit så här långt.

Sanningen om Anders Bagges val med Rosa bandet

Det blev inte heller någon livboj från juryns håll och därmed var Idol-sagan slut för Aus del. Men juryn var väldigt ledsna över utgången och efter sändningen kom alla fyra upp på scenen, inklusive gästdomaren Chris Kläfford, och peppade Aus med varma kramar och kärleksfulla ord.

Annons

Juryn skötte sig galant under kvällen och eftersom det är oktober hade de även på sig de klassiska "Rosa bandet-banden" synligt på sin outfit. Eller rättare sagt alla förutom Anders Bagge.

På Idols Instagram frågar sig många tittare varför alla utan Anders har det – vilket man kan förstå. Men det finns en förklaring, som tittarna inte ser så tydligt.

Nu förklarar TV4 för Hänt vad det egentligen berodde på.

”Bagge har ett Rosa bandet-armband istället”, skriver pressansvarig Ludvig Ternstedt till Hänt.

idol-juryn
Alla har Rosa bandet förutom Anders Bagge, som istället har en armbands-variant.

FOTO: TV4

Annons