Chris Kläfford ryter ifrån mot sina fans – oväntade orden om Nikki Amini

Chris Kläfford ryter ifrån mot sina fans – oväntade orden om Nikki Amini

Under fredagens Idol fick tittarfavoriten Chris Kläfford ta emot hård kritik från jurymedlemmen Nikki Amini. Hon var inte helt nöjd med hans version av Frank Sinatras “Fly me to the moon”, och efter sista tonen röt hon ifrån ordentligt i direktsändningen.

– Det här är så fel, hur kan det ha blivit så fel? Det här är så långt ifrån den artistprofil jag ser i dig. Du kan helt orimligt vara nöjd med det här. Om vi tänker tillbaka på när du sjöng “Imagine”, det är där du ska vara, sa hon i programmet och avslutade därefter sin recension med:

– Det här är så pinsamt. Hade jag varit din manager hade jag försökt förbjuda det här från att sändas på tv. Jag har svårt att kolla på det, jag blir upprörd.

Nikkis reaktion har inte mottagits väl av de som röstar på Kläfford, och de elaka rösterna blev till slut så höga att Idol-deltagaren knappt 24 timmar efter fredagsfinalen ryter ifrån. På sin Instagram har han delat ett inlägg där han försvarar Nikki Amini och vädjar fansen att lugna ner sig.

“Alla har vi dagar/utmaningar som inte går riktigt som man tänkt sig, man är bara människa. Jag gick in i den här låten som att jag skulle vara någon annan då jag kände att jag inte hör hemma i den här genren. Jag har länge velat provat på den här genren för att jag älskar att lyssna på den, och nu har jag äntligen fått prova på det”, inleder han sitt inlägg.

Chris Kläfford fortsätter sedan med att ta Nikki i försvar, och vädjar till de som blivit upprörda av hennes ord att vara snälla mot henne.

“Jag fick en del hårda ord mot mig men det gör ingenting då jag redan var mycket medveten om att min persona inte passar sig för jazz. Så snälla ni, skicka inget hat mot Nikki, hon är en jättetrevlig människa! Jag har inga planer framöver att släppa något jazzalbum så jag är ok med att få den kritiken jag fick”, avslutar han inlägget.

SE OCKSÅ: Hen vinner idol – enligt deltagarna själva:

Hen vinner Idol – enligt deltagarna själv
Slå på ljud

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN