TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Bragi Bergsson försvann från rampljuset efter Idol – det gör han idag

20 okt, 2020 
Bragi Bergsson i Idol 2018
Bragi Bergsson medverkade i Idol 2018.
Efter succén i TV4-programmet försvann han.
Vad gör han idag? Hänt svarar.
Annons

Bragi Bergsson, 27, gjorde succé då han medverkade i Idol 2018. Bragi är född i Reykjavik på Island. Men som barn flyttade han och hans familj till Sverige och bosatte sig då i Göteborg.

När Bragi medverkade i Idol tillägnade han ett av sina framträdanden till sin isländske extramorfar som hade drabbats av ALS. Detta kom att bli en historisk kväll då TV4 beslutade sig för att göra programmet tillgängligt på Island, för att Bragis släktingar skulle kunna se framträdandet.

Trots att Bragi snabbt blev en tittarfavorit under säsongen så tog han sig inte hela vägen till final. Istället var det Kadiatou Holm Keita, 19, och Sebastian Walldén, 25, som gjorde upp i Globen. Till slut stod Sebastian som vinnare.

Bragi Bergsson är även fotbollsspelare

Säsongen som Bragi medverkade i bjöd även på en hel del kärlek, detta då Kadiatou fann kärleken i konkurrenten William Stridh, 23. Efter programmet fortsatte Kadiatou och William vara ett par men hösten 2019 bekräftade William för Hänt att paret hade brutit upp.

Annons

När Bragi medverkade i musiktävlingen hade han även en annan karriär vid sidan om – han är nämligen fotbollsspelare. Detta visar sig vara en populär kombination i TV4-programmet då även Kevin Walker som vann Idol 2013 är både artist och fotbollsspelare.

Tiden efter Idol 2018

Sedan Bragi klev av Idol-scenen har han försvunnit från rampljuset. Så vad har han egentligen haft för sig? Jo, 2019 testade han på en annan del av musikvärlden och medverkade då i en musikal. Bragi fick nämligen rollen som prinsen i Snövit The Musical på Göta Lejon.

– Förutom att vara ganska ny inom musiken så har jag egentligen aldrig skådespelat. Jag var röstskådespelare i ett tv-program som barn men det var länge sedan och det här blir någonting helt annat. Så just skådespelardelen blir nog den största utmaningen men också något jag ser väldigt mycket fram emot, sa Bragi i ett pressmeddelande inför detta.

Men det har inte blivit någon ny musik sedan Idol utan istället är det främst fotbollen som Bragi satsat på. Han spelar idag i fotbollslaget Utsiktens BK som kör i division 1 Södra.

Även om Bragi inte fokuserar på musiken så ser han ut att ha bra kontakt med sina Idol-vänner. Under Rockbjörnen 2019 dök han nämligen upp på röda mattan tillsammans med William Stridh och Sebastian Walldén.

Inför att William tävlade i Melodifestivalen i våras, publicerade även Bragi ett inlägg på Instagram där han uppmuntrade sina följare att rösta på vännen.

FOTO: TT

Annons